Nu het Sinterklaasfeest dichterbij komt liggen de winkels alweer een poosje vol met bijbehorend snoepgoed. Pepernoten, chocoladeletters, gevulde banketstaven, marsepein… Met die eerste drie doe je mij niet per se een plezier, maar af en toe wat marsepein kan ik zeker wel waarderen. Tegenwoordig kun je dat in de leukste vormen kopen. Ik heb ananassen van marsepein gezien, maar ook macarons, schoenen en hamburgers. Onlangs kwam ik een marsepein-donut tegen die er zo aantrekkelijk uitzag dat ik hem niet kon laten liggen. Ik wilde hem vanmorgen aansnijden en er wat stukjes van eten, maar ik bedacht mij dat je er ook andere leuke dingen mee kunt doen. Marsepein kun je namelijk heel goed verwerken in een cake. Ik kreeg ooit eens een kookboekje cadeau van Jelm met daarin 500 recepten voor taart en cakes. In dat boekje stond onder andere een recept voor een cake met kersen en marsepein. Daar heb ik me door laten inspireren en vandaag deel ik het resultaat.
Ingrediënten:
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram boter
150 gram suiker
4 eieren
1 vanillestokje
een snufje zout
80 gram gekonfijte kersen
+ 140 gram marsepein
Wat moet je doen:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Snijd de gekonfijte kersen in vieren. Snijd de marsepein in kleine stukjes.
- Voeg de boter, de suiker en het snufje zout toe aan een kom. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg dit ook toe. Mix het geheel door.
- Voeg één voor een de eieren toe en mix ze er telkens doorheen.
- Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe aan de kom en mix dit er rustig doorheen tot een luchtig geheel.
- Spatel tenslotte de stukjes kers en marsepein door het beslag.
- Vet een cakeblik in met een beetje olie en bekleed met bakpapier.
- Schep het beslag in de vorm en strijk glad. Bak de cake in ongeveer een uurtje gaar in de oven.
De marsepein zal door de warmte een beetje gaan smelten, maar helemaal zacht wordt het niet. Het zorgt voor een fijne en vooral zoete bite. Heel erg lekker, ik houd van dat mierzoete. Eet smakelijk!
No Comments