Koken

Smoothie bowls


Ik doe mee weer mee aan een blog-insiders-actie. Dit keer ga ik aan de slag met SunGold kiwi’s van Zespri. Ik verwerkte er een aantal in een smoothie bowl. Meestal maak ik gewone smoothies, maar een dikkere smoothie in een kom is ook weleens leuk voor de afwisseling. Lekker om als ontbijtje naar binnen te lepelen, of juist als tussendoortje. Vooral als je wat havermout toevoegt vullen ze extra goed. Benieuwd naar mijn receptjes? Ik deel er twee vandaag.
Ingredienten 5

Tropische smoothie bowl

ingrediënten (voor twee stuks):

150 gram bevroren mango
2 bevroren bananen (in stukjes)
2 gele kiwi’s
125 ml kokosmelk
eventueel een paar eetlepels havermout
eventueel nog wat vers fruit voor de garnering

Wat moet je doen:

Gooi alle ingrediënten in de blender en draai er een egale massa van. Zorg er wel voor dat je blender krachtig genoeg is voor het vermalen van bevroren fruitstukjes. Vind je ‘t nog wat te dik? Voeg dan een beetje extra kokosmelk of water toe. Garneer je smoothie bowls eventueel met wat stukjes vers fruit, munt en havermout.
Smoothie bowls 2 nieuw
Smoothie bowls 3
Smoothie bowls 6
Smoothie bowls 9

Roze smoothie bowl met aardbeien

ingrediënten (voor twee stuks):

200 gram bevroren aardbeien
150 gram bevroren ananas
1 bevroren banaan
125 ml sinaasappelsap
een scheutje yoghurt

Wat moet je doen:

Gooi wederom alle ingrediënten in de blender en draai er een egale massa van. Zorg er wel voor dat je blender krachtig genoeg is voor het vermalen van bevroren fruitstukjes. Vind je ‘t nog wat te dik? Voeg dan een beetje extra sinaasappelsap/water toe. Garneer je smoothie bowls eventueel met wat stukjes vers fruit, munt en havermout.
Smoothie bowls 13 Smoothie bowls 19
Smoothie bowls 25
Hoewel een gewone smoothie natuurlijk een stuk gemakkelijker is vind ik dit ook wel echt iets hebben. Ziet er toch super leuk uit? Heb jij weleens een smoothie bowl gegeten?


Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Comments

 • Reply
  Marlous
  25 augustus 2017 at 09:46

  Jaa, ik ben ook verslaafd aan smoothie bowls! Ananas heb ik er nog nooit in gedaan, en kiwi gebruik ik eigenlijk ook meestal als topping ipv erin maar ga ik nu eens proberen! Kan me voorstellen dat de kiwi gold een veel zachtere smaak afgeven, lekker!

  • Reply
   Truusje
   28 augustus 2017 at 15:40

   Ananas en kiwi zijn heel lekker erdoor. 🙂 Als je de ananasstukjes van tevoren even invriest loop je ook niet het risico dat je smoothiebowl te ‘dun’ wordt. Probeer maar eens. 😉

  Laat een berichtje achter