Koken

Partyhapjes | Italiaans, Spaans en Hollands


,,Help, ik heb binnenkort een familiefeestje en ik moet hartige hapjes meenemen. Maar ik heb geen idee wat. Heb jij misschien ideetjes?” Die vraag werd mij onlangs gesteld via Instagram. Een leuke vraag, maar ik moest er wel eventjes over nadenken. Wat ik geef zelf eigenlijk nooit feestjes. Het organiseren ervan is heel erg aan mij besteed, maar dat feestje zelf… Dat laat ik liever zitten. Ik ga natuurlijk wel naar feestjes van anderen, maar bij mij thuis hoeft het van mij niet zo. Maar na een paar minuten popten er toch wat ideetjes in mijn hoofd op. Spiesjes! Je kunt er alle kanten mee op en je kunt ze ook nog een thema geven. En het staat bovendien gezellig en feestelijk.

Lekkers op een stokje

Aangezien ik nog nooit een blogpost aan partyhapjes heb gewijd, leek het me een goed idee om dat eens te doen. Ik ben deze week dus zelf aan de slag gegaan en heb mijn eigen tip opgevolgd. Ik maakte drie soorten. Ik ging voor spiesjes met een Italiaans, Spaans en Hollands tintje. Niet moeilijk en wat mij betreft een heel leuk klusje.

Ben jij toevallig nog op zoek naar wat inspiratie voor feestelijke hapjes? Dan is deze blogpost zeker iets voor jou.

Italiaanse spiesjes

Voor de spiesjes met een Italiaans tintje koos ik voor tomaatjes, mozzarella bolletjes en stukjes salami. De prikkertjes die ik gebruikte komen bij de Action vandaan.
Spaanse spiesjes

Voor de Spaanse spiesjes kocht ik olijven en een lekkere Spaanse worst. Ik koos voor een niet al te grove chorizo, maar er zijn natuurlijk zoveel meer opties. Verder kocht ik een typisch Spaans schapenkaasje: Manchego. Ik gebruikte dezelfde prikkertjes als bij de Italiaanse spiesjes.Hollandse spiesjes

Bij de Hollandse spiesjes kon een blokje kaas natuurlijk ook niet ontbreken. Ik ging voor jonge kaas. Verder koos ik voor mini-knakworstjes, stukjes augurk en paprika. Bij deze spiesjes gebruikte ik iets grotere stokjes, namelijk de saté stokjes van de Action.

Wat ik uiteindelijk met al deze partyhapjes gedaan heb? Ik heb ze meegenomen naar het verjaardagsfeestje van mijn zusje. Je kunt vast wel raden welk spiesje die avond het meeste gegeten werd. Wat de boer niet kent…. 😉Weet je dat iemand uit het gezelschap vegetariër is? Maak dan ook een paar spiesjes zonder vlees. Ik heb nu voor thema’s gekozen, maar je kunt natuurlijk alles wat je maar lekker vindt op een stokje rijgen. Het enige nadeel aan spiesjes? Niet iedereen lust alles. Er hoeft maar één dingetje op een spiesje te zitten wat iemand niet lust en het hele spiesje wordt niet aangeraakt. Gelukkig is dat niet lastig om op te lossen. Heb je nog wat kaas, stukjes worst of olijven over? Zet dat dan in losse schaaltjes op tafel. Dat ga ik de volgende keer ook doen.

Behalve deze partyhapjes maakte ik ook hapjes met bladerdeeg. Die verschijnen binnenkort online, dus stay tuned. 🙂

Wat serveer jij graag op een feestje?

 

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Comments

 • Reply
  Stéphanie
  14 april 2018 at 20:13

  Ik vind het een geweldig idee, spiesjes met verschillende soorten worstjes en kazen. Lekker simpel en in principe voor iedereen weggelegd, en toch ziet het er heel smaakvol en gezellig uit. Ik maak vaak mini worstjes in bladerdeeg, of ei met avocado vulling, of stukjes baguette met brie of geitenkaas en honing in de oven. Ook heel simpel maar heel lekker 😉

  • Reply
   Truusje
   14 april 2018 at 21:00

   Oeh, dat klinkt ook heel lekker allemaal! Ben gek op brie. 🙂

  Laat een berichtje achter