Koken

Gevulde puntpaprika’s met geitenkaas en kruidig gehakt


Ik ben gek op paprika’s en eet ze heel regelmatig. Ze zijn zo gemakkelijk te verwerken in veel gerechten en bovendien heel gezond. Ondanks mijn liefde voor paprika’s koop ik bijna altijd ‘gewone’ en nooit zoete puntpaprika’s. Waarom niet? Ik heb eigenlijk geen idee. Hoog tijd om daar eens verandering in te brengen vond ik. Ik sprong vanochtend daarom op mijn fiets, stapte af bij de groenteboer en reed terug met een zakje puntige paprika’s. Het leek mij een goed idee om die te vullen met kruidig gehakt. Ik had nog een potje Garam Masala kruiden van Jonnie Boer in mijn voorraadkast staan. Ik had het nog nooit gebruikt. Waarom niet? Wederom geen idee, maar het leek mij lekker om die kruiden te combineren met de paprika’s. En met natuurlijk wat kaas erbij, nom, nom, nom. En dat pakte goed uit, kan ik zeggen. Heel erg goed zelfs. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.
ingredienten-1

Ingrediënten:

voor 2 à 3 personen

3 zoete puntpaprika’s
200 gram rundergehakt
100 gram honing-geitenkaas
2 rode uien
1 wortel
1 eetlepel Garam Masala kruiden van Jonnie Boer
zout
een handje geraspte kaas

Wat moet je doen?

  1. Snipper de rode uien en snijd de wortel in kleine stukjes.
  2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de uitjes even aan.
  3. Voeg het gehakt toe samen met de Masala kruiden. Breng op smaak met wat zout. Bak het gehakt rul.
  4. Voeg ook de stukjes wortel toe en bak die nog even mee. Zet het vuur zachtjes en laat het geheel zo’n tien minuutjes zacht bakken zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken en de wortel alvast een beetje kan garen.
  5. Snijd ondertussen de rode puntpaprika’s in de lengte open en verwijder de zaadjes.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  7. Leg de paprika’s op een bakplaat met een velletje bakpapier. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel. Verkruimel de geitenkaas en verdeel de kaaskruimels over de paprika’s.
  8. Strooi tenslotte nog een klein beetje geraspte kaas over het geheel.
  9. Schuif de bakplaat in de oven en bak de paprika’s ongeveer een kwartiertje tot ze zacht zijn.

gevulde-puntpaprika-9gevulde-puntpaprika-1gevulde-puntpaprika-2 gevulde-puntpaprika-3 gevulde-puntpaprika-6 gevulde-puntpaprika-5 gevulde-puntpaprika-7
Ik vind deze combinatie heel geslaagd. Lekker kruidig en een beetje romig en lichtzoet door de geitenkaas. Die kruidenmix van Jonnie Boer vind ik echt een aanrader. Als je het potje openmaakt komt je direct een heerlijke warme oosterse geur tegemoet.  Je kunt deze kruidenmix gewoon in de meeste grotere supermarkten kopen. Ik haalde de mijne bij Albert Heijn en betaalde er €3,66 voor. In het potje tref je een mix van Indiase geroosterde specerijen aan (75 gram). Er zit onder andere komijnzaad, kaneel, korianderzaad en cayennepeper in. Er is geen zout aan toegevoegd. De kruidenmix is licht pittig, maar ik vond het goed te doen. Er zijn trouwens nog veel meer varianten verkrijgbaar. Ik denk dat ik de Ras El Hanout kruiden ook ga kopen, lijkt me heel lekker.

De puntpaprika’s vullen goed, mede dankzij de kaas. Ik serveerde ze met aardappelpartjes. Ze doen het prima als avondmaaltijd. Ik ga ze binnenkort snel weer eens maken! Doe je mee?

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter