Koken

Pasta op de camping


Zoals ik eerder al schreef vertoefden Jelm, Hermie en ik vorige week nog aan de Côte d’Azur. Tijdens onze vakantie zijn we verschillende keren uit eten geweest, maar ik heb ook zelf gekookt. En dat vond ik zo leuk! Ik ben dol op uit eten gaan, maar na een aantal dagen gaat dat me toch vervelen en verlang ik er stiekem naar om zelf achter het fornuis te staan. Lekker een beetje aanrommelen in de keuken, heerlijk vind ik dat. Bovendien heb ik gemerkt dat de Fransen niet zo scheutig zijn met groenten. Ze weten het rustig te presteren om slechts drie minitomaatjes te serveren bij het hoofdgerecht. En ik ben nou net zo dol op groente. Ik ben gewend om het veel te eten en vind dat ook belangrijk.

Het leuke aan het huren van een bungalow is dat je dan de mogelijkheid hebt om zelf te koken. Kom maar door met dat groenvoer! In ons huisje was keukengerei aanwezig. Niet heel uitgebreid, maar genoeg om je mee te kunnen redden. Ik flanste een hele eenvoudige, maar lekkere pasta in elkaar. Vandaag deel ik mijn ‘campingrecept’.

koken-2

Ingrediënten (voor twee personen):

300 gram ravioli gevuld met (rund)vlees
200 ml passata di pomodoro
ongeveer 3 handjes verse spinazie
2 uien
1 grote teen knoflook of twee kleinere teentjes
1 paprika
peper en zout
olie
eventueel wat geraspte kaas

  1. Zet een ruime pan met water op het vuur en breng het water aan de kook. Snipper ondertussen de ui fijn en hak de knoflook in kleine stukjes. Snijd de paprika in kleine blokjes en spoel de spinazie even af in een vergiet.
  2. Voeg als het water kookt de ravioli toe. Kook de pasta gedurende de aangegeven tijd op de verpakking.
  3. Verhit wat olie in een klein steelpannetje en verhit ook wat olie in een grotere koekenpan of hapjespan. Verdeel de ui over beide pannetjes en laat deze glazig bakken. Voeg vervolgens de knoflook toe aan beide pannen en bak even kort mee.
  4. Voeg aan het kleine steelpannetje de passata di pomodoro toe. Roer het geheel even door en breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag en laat de saus even zachtjes pruttelen.
  5. Voeg de paprika toe aan de grotere pan en bak deze mee. Voeg ook wat spinazie toe en laat deze slinken. In mijn pan paste alle spinazie niet in één keer, dus ik voegde de spinazie in etappes toe. Strooi en klein beetje peper en zout over de groente.
  6. Giet de pasta af en verdeel de ravioli over twee borden. Schep vervolgens wat van de groente uit de grotere pan op de pasta. Schep daarna wat tomatensaus over het geheel. Maak het eventueel af met wat geraspte kaas.

pasta-2pasta
Omdat ik in de Franse supermarkten geen zakken met aardappelpartjes of krieltjes kon vinden (en omdat ik geen zin had om te klooien met verse aardappelen en een mini oventje), hebben we twee keer ravioli gegeten op de camping. Ik vind het erg handig dat er al vlees in zit, lekker makkelijk. Toen ik het de tweede keer maakte kon ik in de kleine supermarkt waar ik mijn ingrediënten kocht geen spinazie krijgen. Toen heb ik een courgette gebruikt. Smaakte ook prima.ingredienten
En dit recept hoef je natuurlijk niet per se tijdens het kamperen te maken, het is ook altijd handig om thuis bij de hand te hebben. Het is snel klaar en smaakt goed, ideaal dus. Eet smakelijk!


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter