Ik zag een paar dagen geleden een receptje voorbijkomen voor pindakoekjes met pindakaas. Ik heb al eens eerder koeken gemaakt met die ingrediënten, maar dit was weer een heel ander recept. De wereld in geholpen door Calvé, maar commercieel of niet, mijn nieuwsgierigheid was gewekt.
Ik kwam erachter dat ik praktisch alle ingrediënten al in huis had. Ik hoefde alleen nog maar een zakje pinda’s te kopen. Dat was natuurlijk zo gehaald, dus het duurde niet lang voor ik lekker aan de gang kon met het koekjesdeeg. Houd jij ook van koekjesbakken en van pinda’s? Scroll dan even naar onder voor het recept.
Ingrediënten
150 gram bloem
75 gram witte basterdsuiker
een half zakje vanillesuiker
een snufje zout
60 gram koude roomboter
40 gram pindakaas
1 ei
± 80 gram ongezouten pinda’s
Wat moet je doen:
- Roer de bloem, de basterdsuiker, de vanillesuiker en een snufje zout door elkaar.
- Snijd de koude boter in blokjes en voeg dit toe.
- Schep de pindakaas erbij. Klop het ei los en giet de helft van het ei erbij.
- Kneed alles snel tot een samenhangend deeg.
- Vorm een rol met een diameter van ongeveer 5 cm van het deeg en verpak het in vershoudfolie. Laat het deeg een half uur in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Snijd de rol in plakjes van ongeveer 7 mm dik en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- Druk in elk plakje deeg pinda’s.
- Bestrijk de koekjes met de rest van het losgeklopt ei.
- Bak de koekjes in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 12 minuten goudbruin en gaar.
- Haal de bakplaat uit de oven. Haal de koekjes met een spatel voorzichtig van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster. Als ze afgekoeld zijn worden ze hard en krokant.
Eerlijk is eerlijk, die pindakaaskoeken die ik eerder al eens maakte, die winnen het. Maar daar zit ook zo’n karrenvracht aan suiker en boter in… Dat is eigenlijk ook gewoon geen eerlijke strijd, haha. Desondanks zijn deze pindakoekjes ook lekker. Ik had ze zeer snel op en dat zegt toch ook wel wat. 🙂
Koekjes bakken, ik blijf het het leuk vinden. Jij dan? En wat denk je van deze pindakoekjes?
2 Comments
Marluc
28 juni 2021 at 17:05Hai Truusje, ik heb deze koekjes gemaakt en ze waren VERRUKKELIJK!!! Dank voor het delen van jouw recept, echt superfijn.
Groetjes Marluc
Truusje
28 juni 2021 at 18:56Super, fijn dat het zo lekker was!