Koken

Romige sinaasappelijsjes


Het weer is nog steeds verbazingwekkend mooi, dus ik blijf mijn vriezer ondertussen constant vullen met zelfgemaakte ijsjes. ­čÖé Omdat ik gek ben op de smaak van sinaasappel heb ik onlangs ijsjes met de rasp van deze heerlijke citrusvrucht gemaakt. Beetje romige slagroom erbij, wat frisse yoghurt en bovendien een beetje (vanille)suiker. Veel meer heb je niet nodig om lekkere ijsjes te maken.

Lust jij ook wel een ijsje met dit warme weer? Lees dan verder voor mijn receptje. Super simpel, maar mega lekker!

Ingredi├źnten

voor zes sinaasappelijsjes 

200 ml slagroom
1 sinaasappel
100 ml yoghurt
1 zakje vanillesuiker
1 ┬Ż eetlepel suiker

Wat moet je doen:

  1. Klop de slagroom lobbig samen met de suiker.
  2. Was de sinaasappel en boen hem daarna goed droog. Rasp de schil en voeg de sinaasappelrasp toe aan de slagroom.
  3. Schenk de yoghurt erbij en mix alles kort tot een geheel.
  4. Verdeel het mengsel over de vormpje en steek er stokjes in.
  5. Zet de ijsjes voor minstens vier uur in de vriezer.
  6. Lukt het niet goed om de eenmaal bevroren ijsjes uit de vormpjes te krijgen? Houd het ijsvormpje dan een paar tellen onder de hete kraan.




Ik heb al best heel heel ijsjes gemaakt, maar ik moet zeggen dat ik deze sinaasappelijsjes echt de allerlekkerste vind. Romig, licht zoet en fris. Ze smaken echt naar een Split! Super lekker! Heerlijk op een warme dag. Ik zou ze gaan proberen als ik jou was. ­čÖé

Maak jij weleens zelf ijsjes? Wat is jouw favoriete combinatie?

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter