Koken

Recept | Romige frambozen desserts


Gisteravond at mijn zusje met ons mee, dus leek het me een goed idee om weer even een lekker toetje te maken. In principe vind ik een lekker toetje maken eigenlijk áltijd een goed idee. Ik pakte mijn serveerringen er weer eens bij en kocht kwark en verse frambozen. Samen met wat koek, suiker en gelatine maakte ik er een feestelijk dessert van. Vandaag deel ik het recept en natuurlijk wat foto’s van het resultaat. ingredienten

Ingrediënten:

100 gram havermoutkoekjes
40 gram roomboter
350 gram kwark
40 gram suiker + 1 eetlepel suiker
150 gram frambozen
25 ml water
50 ml melk
5 gelatineblaadjes

Wat moet je doen:

1. Vermaal de koekjes in een keukenmachinetje of met de hand tot fijne kruimels. Laat de boter smelten in een steelpannetje. Roer de koekkruimels door de gesmolten boter.

2. Plaats de serveerringen op de schoteltjes waarop je de toetjes wilt serveren. Schep de koekkruimels in de serveerringen en druk zachtjes aan met een theelepel. Zet de schoteltjes daarna even weg in de koelkast.

koekmengsel

3. Laat de gelatineblaadjes weken in een kom met water. Verwarm de melk in een steelpannetje, laten koken is niet nodig.

4. Knijp vier blaadjes gelatine uit boven de kom en voeg ze toe aan de warme melk. Roer net zolang tot de gelatine is opgelost.

5. Schep de kwark in een kom en roer er veertig gram suiker door. Ikzelf heb altijd een pot met suiker staan met wat vanilliestokjes erin, wat zorgt voor een lichte vanillesmaak. Is erg lekker! Maar gewone suiker kan natuurlijk ook. Roer daarna de melk met de opgeloste gelatine door de kwark.

6. Pak de schoteltjes met de koekbodem er weer bij en giet het kwarkmengsel in de vormpjes. Laat dit minimaal een half uur opstijven in de koelkast.

7. Pureer daarna de frambozen in een keukenmachinetje of met de staafmixer. Voeg ook het water toe en mix dit mee.

8. Druk het frambozenmengsel door een bolzeef en vang het sap op in een steelpannetje.

9. Verwarm het frambozensap onder af en toe roeren. Voeg ook één eetlepel suiker toe.

10. Knijp het laatste blaadje gelatine uit en voeg dit toe aan het mengsel. Roer het geheel nog even door. Laat het mengsel daarna een klein beetje afkoelen.

11. Giet dan voorzichtig een dun laagje van het frambozenmengsel over de kwark in de vier serveerringen. Zet daarna de toetjes weer snel terug in de koelkast en laat ze verder opstijven.

Eet smakelijk!

frambozen-dessert-2frambozen-dessert-3

frambozen-dessert-4frambozen-dessert-5

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter