Koken

Salade met aardbeien, geitenkaas en balsamicosiroop


Eigenlijk vond ik het wat (nogal!) te warm de laatste dagen om de keuken in te duiken en foodfoto’s te maken. Maar aan de andere kant… Er is al een tijdje geen recept meer verschenen, terwijl ik meer dan genoeg inspiratie heb. Dus heb ik mezelf gisteren naar de supermarkt gesleept en vervolgens naar de keuken.

Ik maakte een heerlijke salade met aardbeien, geitenkaas, komkommer en spekjes. Als dressing goot ik er wat homemade balsamicosiroop overheen. Echt een goddelijke combinatie. En zo zomers! Perfect voor met dit weer. Deze salade stond al heel lang op mijn blog-lijstje en vandaag deel ik eindelijk het recept met jou. 🙂

Ingrediënten

voor 2 à 3 personen

175 gram aardbeien
100 gram eikenbladsla melange (of een andere slasoort die je lekker vindt)
100 gram geitenkaas
een halve komkommer
100 gram spekjes
100 ml balsamicoazijn
30 gram suiker

Wat moet je doen:

 1. Begin met het maken van de balsamicosiroop. Voeg de suiker en de balsamicoazijn toe aan een steelpannetje. Roer goed door en breng aan de kook. Zet het vuur daarna zachtjes en laat de balsamicosiroop ongeveer 15 à 20 minuutjes inkoken. Zodra de siroop afkoelt zal hij nog verder indikken, dus kook niet te lang door.
 2. Bak de spekjes uit in een koekenpan zonder boter of olie.
 3. Schaaf de komkommer in dunne slierten met een kaasschaaf.
 4. Verdeel de sla over meerdere borden of doe de sla in een grote kom.
 5. Verdeel de komkommerslierten en de uitgebakken spekjes over de sla. Scheur de geitenkaas in stukjes en verdeel dit eveneens over de salade.
 6. Was de aardbeien en halveer ze. Verdeel de aardbeien over de salade.
 7. Giet tot slot een paar eetlepels van de balsamicosiroop over het geheel.
Echt, deze salade is heel erg de moeite waard. Zo, zo lekker. Ik had met mezelf afgesproken dat zodra deze blogpost online staat, ik dan in het zwembadje in onze achtertuin mag ploffen. Ben ik zo aan toe, want oei, oei, ik ben echt niet gemaakt voor deze hitte. Gisteren maakte ik een fietstochtje van amper tien minuten en je wilt niet weten hoe ik er daarna uit zag, haha.

Hoe vergaat het jou met deze tropische temperaturen? En wat denk je van deze salade?

Ps. Mocht je ‘m ook gaan maken, laat me dat dan zeker even weten via social media. Ik vind het altijd leuk om het resultaat te zien. 🙂


Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Comments

 • Reply
  Stéphanie
  27 juli 2018 at 18:00

  Ziet er heerlijk uit! Ik denk dat de kans groot is dat ik deze salade de komende dagen ga maken 🙂 En ik ben wel benieuwd naar de combi aardbei, spek en geitenkaas. Los van elkaar vind ik deze ingrediënten lekker, alles bij elkaar is het vast een feest!

  • Reply
   Truusje
   27 juli 2018 at 22:13

   Leuk! Bij elkaar is het zeker een feest. Fijne combinatie van zoet, zout en romig. 🙂

  Laat een berichtje achter