Koken

Sinterklaas Freakshake


Ik had zin om iets hysterisch te maken. En lekker fotogeniek. Op Pinterest zie ik regelmatig plaatjes voorbijkomen van de meest bijzondere Freakshakes en ik dacht, dat wil ik ook weleens maken. Wat een Freakshake is? Een soort milkshake met een hysterische topping. Denk aan een berg slagroom, spekjes, koekjes, donuts, chocolade… Alles kan. Als het maar overdadig en uitbundig is.

Omdat het bijna Sinterklaas is ging ik voor een Sinterklaas-Freakshake met pepernoten. šŸ™‚ Heel makkelijk om te maken en super leuk om kinderen blij mee te maken. Of volwassenen die van zoet houden. šŸ˜‰

Ingrediƫnten

voor twee FreakshakesĀ 

75 gram pure chocolade (gesmolten)
100 gram kruidnoten
400 ml melk
10 flinke scheppen vanille-ijs (ongeveer 250 gram)
rasp van 1 mandarijntje

voor de garnering:

slagroom
2 donuts
een snufje koek-en-speculaaskruiden
een speculaasje

Wat moet je doen:

  1. Smelt de chocolade. Pak er twee glazen bij en smeer wat gesmolten chocolade aan de binnenkant van het glas en laat het naar beneden druppen. Zet de glazen even in de koelkast om de chocolade te laten uitharden.
  2. Doe het ijs, de pepernoten en de melk in een blender. Was het mandarijntje onder de kraan en droog ‘m daarna goed af. Rasp de schil en voeg dit toe aan de overige ingrediĆ«nten. Blend tot een mooie gladde shake.
  3. Giet de shake in de glazen.
  4. Plaats een donut op elk glas en spuit daar een flinke dot slagroom op. Ik gebruikte slagroom uit een spuitbus. Kan op zich prima, maar slagroom uit een spuitbus stort wel snel in. Wil je dat niet, klop dan zelf even slagroom met wat suiker en doe dit in een spuitzak.
  5. Strooi wat koek-en-speculaaskruiden over de slagroom.
  6. Breek een speculaasje doormidden en steek die in de slagroom. Maak de shake af met een mooi rietje.Ik kwam bij de Albert Heijn donuts tegen met een vulling van Speculoos. Die vond ik er perfect bij passen, dus heb ik die gebruikt. De shake zelf smaakt heerlijk en die toppings, ach die zijn vooral voor de fun.

Als je een poging doet om op je lijn te letten, dan zou ik deze shakes laten staan.Ā Maar wil je eens iets geinigs maken, dan is dit receptje heel erg leuk om eens uit te proberen.

Kende jij het fenomeen Freakshake al?


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter