Koken

Bietensalade met appel


Een tijdje geleden kwam ik via Instagram op het account van Need for Food een recept tegen voor een bietensalade. Leek me meteen heel lekker, want ik houd van de aardse en zoete smaak van bietjes. 🙂 En daarbij ben ik altijd op zoek naar fijne receptjes voor tussen de middag, aangezien ik niet zo van boterhammen houd. En dan druk ik mij nog zachtjes uit. Tijdens het ontbijt vind ik een broodje prima, maar tussen de middag…. Op de een of andere manier krijg ik het dan amper weg. Heel gek is dat.

Daarom ben ik blij dat ik dit receptje tegenkwam, want ik vind het inderdaad honderd keer lekkerder dan mijn standaard lunch, meestal bestaande uit een fantasieloos broodje kaas.

Ik heb het recept voor deze bietensalade een klein beetje aangepast naar eigen smaak. Wil je weten hoe je ‘m maakt? Hieronder vertel ik je hoe je dat kunt doen. En geloof mij, het is zo gepiept. 🙂

Ingrediënten

voor 3 à 4 personen 

500 gram gekookte bieten
1 kleine appel
3 augurken
± 50 gram zilveruitjes
1 kleine rode ui
1 eetlepel (Griekse) yoghurt
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel grove mosterd
een kneepje citroensap
peper en zout

Wat moet je doen:

  1. Roer de yoghurt, de mayonaise, het citroensap en de mosterd door elkaar tot een dressing. Breng op smaak met wat peper en een klein beetje zout.
  2. Snijd de bietjes in blokjes. Schil de appel en snijd ‘m in kleine stukjes. Snijd ook de augurk in kleine stukjes. Halveer de ui en snijd ‘m in hele dunne ringen.
  3. Meng de bietjes, appel, rode ui, augurk, zilver ui en de dressing door elkaar.





De salade die ik nog over hield heb ik een afgesloten bakje in de koelkast gezet. Ideaal voor morgen, scheelt mij weer een broodje kaas. 🙂

Of deze salade nou zo ideaal is om te eten op je werk… Daar heb ik zo mijn bedenkingen bij vanwege de ui. Maar voor thuis is hij echt perfect.

Mocht net als ik erg van koken houden, neem dan zeker even een kijkje op het Instagramaccount van Daniëlle van Need for Food, want ze deelt regelmatig leuke receptjes.

Wat denk je, is deze salade ook iets voor jou?


Dit vind je denk ik ook leuk:

11 Comments

  • Reply
    Jan Heesakkers
    25 augustus 2019 at 20:32

    Ik heb vandaag de bietensalade met appel gemaakt met tilapiafilet er bij… Was heerlijk met dit warme weer.. en lekker snel klaar. Voor zover ik weet is het meer dan 20 jaar geleden dat ik bietjes heb gegeten.. en het was in 1 woord… LEKKÂH

    • Reply
      Truusje
      25 augustus 2019 at 23:16

      Wat leuk om te lezen! Fijn dat je het lekker vond. De komende twintig jaar maar vaker bietjes eten. 😉

  • Reply
    Nicole
    27 november 2019 at 14:45

    Ook hier geen regelmatige bieten-eter maar niks teveel gezegd hoor..heerlijk! Een blijvertje, dankjewel!

  • Reply
    Annelie
    15 januari 2020 at 12:29

    In een woord heerlijk!! Dank je voor het delen van dit lekkere recept

    • Reply
      Truusje
      15 januari 2020 at 14:25

      Wat leuk dat je het lekker vindt. 🙂 Word ik blij van!

  • Reply
    marcel
    29 maart 2020 at 14:33

    ik ga het vanaond maken het lijkt me heerlijk dank voor het recept

  • Reply
    Truusje
    29 maart 2020 at 16:15

    Wat leuk dat je ‘t gaat maken! Wat mij betreft echt een aanrader én heel gezond. 🙂

  • Reply
    Elly
    25 juni 2020 at 10:43

    Voor vanavond jouw bietensalade maken met bietjes uit eigen tuin. Dat smaakt nog lekkerder

    • Reply
      Truusje
      25 juni 2020 at 16:25

      Wat leuk zeg, bieten uit eigen tuin!

  • Reply
    Martin
    6 juli 2020 at 10:29

    Deze salade nu al paar keer gemaakt, zijn er hier thuis gek op met aardappelpuree.
    zelf voeg ik altijd nog altijd een aantal fijn gescheurde blaadjes munt toe.

    • Reply
      Truusje
      6 juli 2020 at 11:31

      Klinkt heel goed! Ben dol op aardappelpuree. 🙂

    Laat een berichtje achter