Koken

Snel en makkelijk zelf aardbeienijs maken


In onze wijk zitten meerdere snackbars. Wij wandelen iedere dag vijf keer met Hermie. Als het zulk warm weer is begrijp je wel waar wij regelmatig eindigen. Juist ja, bij onze favoriete snackbar. We komen er bijna nooit voor patat, maar wel lopen we regelmatig met een groot softijsje in de hand naar buiten. Met discodip, heerlijk. Toch is het natuurlijk niet een al te beste gewoonte. Het leek me daarom een goed idee om eens zelf ijs te maken. Met fruit in plaats van discodip. Vandaag deel ik een super makkelijk receptje voor zelfgemaakt aardbeienijs.
Aardbeien ijs 2

Ingrediënten

250 bevroren aardbeien
ongeveer 150 gram Griekse yoghurt
wat honing naar smaak
eventueel 1 vanillestokje

Wat moet je doen:

 1. Pak er een keukenmachinetje bij. Ik gebruikte het hakmolentje dat mijn staafmixer hoort.
 2. Gooi de aardbeien, de Griekse yoghurt en de honing in het hakmolentje. Schraap het merg uit het vanillestokje en doe dat er ook bij. Je kunt eventueel ook een theelepel vanille-essence gebruiken.
 3. Zet het hakmolentje aan en maal net zolang tot je met egaal ‘ijs’ eindigt. Controleer wel even of je hakmolentje bevroren fruit aankan, het is natuurlijk niet de bedoeling dat hij stuk gaat. Blijft je ijs heel dik? Voeg dan een beetje extra yoghurt toe en maal het nogmaals door.

Aardbeien ijs 4
Aardbeien ijs 8
Aardbeien ijs 9
Aardbeien ijs 16Aardbeien ijs 10Aardbeien ijs 17
Je kunt behalve aardbeien natuurlijk ook ander fruit gebruiken. Mango-ijs lijkt me ook heel lekker. Of iets met banaan. Wil je het echt lekker zoet hebben? Gooi er dan gewoon een flinke schep suiker doorheen. Ik hoorde laatst op televisie dat honing helemaal geen ‘gezondere’ zoetstof is. Je lichaam verwerkt elke zoetstof precies hetzelfde. Geraffineerde suiker, honing, fruitsuikers; het maakt allemaal geen bal uit. Of het waar is weet ik niet, maar ik vond het eigenlijk wel logisch klinken. Waarom ik dan toch voor honing heb gekozen? Ach, ik vind het zo lekker gezond klinken, haha, maar eigenlijk houd ik dus gewoon mezelf voor de gek.

Wat denk jij ervan? En ga jij dit ijs ook eens proberen?

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Comments

 • Reply
  Debby
  9 augustus 2017 at 21:22

  Ik maak mijn ijs op bijna dezelfde manier, Alleen zonder de honing en vanille 🙂 maar MET bevroren banaan voor de zoetstof! wat ik al uitgeprobeerd (en goedgekeurd haha ;)) heb is;
  Bevroren frambozen
  Bevroren peer
  Bevroren appel
  Bevroren aardbeien
  Een lepel pindakaas erdoor (klinkt gek maar was echt yumm)

  • Reply
   Truusje
   13 augustus 2017 at 09:10

   Ja, banaan is inderdaad een heel goed idee! Zal ik binnenkort ook even proberen, als de zon hopelijk weer eens gaat schijnen. 😉

  Laat een berichtje achter