Koken

Snelle bonenstoof met kip en cajun kruiden


Ik houd van koken en besteed graag tijd aan het avondeten, maar heel soms heb ik ook weleens een keertje geen zin. Eten bestellen dan maar, zou je denken. Maar heel eerlijk gezegd doen we dat bijna nooit. Heel af en toe bellen we de Chinees, maar ik voel me naderhand altijd zo mega ongezond als ik de lege plastic bakjes in de container gooi. Pizza bestellen was hier ook geen succes. Een keertje gedaan en het duurde mega lang voordat de pizza’s eindelijk kwamen, dus zaten we ons vooraf heel treurig vol te proppen met chips. Hoe ongezond wil je het hebben?

Dus kook ik uiteindelijk meestal toch liever even zelf en dit mega snelle recept van vandaag is echt een aanrader voor de dagen waarop je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Je bent namelijk amper een kwartier bezig met het maken van deze bonenstoof met kip en veel groente. Sneller dan de gemiddelde pizzakoerier. 😉

Waarom deze maaltijd zo snel is? Omdat ik een simpele bak met macaronigroenten uit de supermarkt gebruik. Ik kwam er laatst achter dat deze bakken met voorgesneden groenten helemaal niet zo duur zijn en het scheelt je echt veel snijwerk. Ideaal dus voor de dagen waarop je geen zin hebt om iets uit te voeren in de keuken. Wil je deze heerlijke bonenstoof met kip ook maken? Scroll dan verder voor het recept.

Ingrediënten

voor 3 à 4 personen 

1 bak macaronigroenten (450 gram)
150 gram cherrytomaatjes
2 kipfilets
1 blik kidneybonen (400 gram)
1 blik chilibonen in saus (400 gram)
1 klein blikje mais (200 gram)
2 theelepels cajun kruiden
2 teentjes knoflook
500 gram tomatenpassata

Wat moet je doen:

  1. Snijd de kip in blokjes. Zet een braadpan op het vuur en verhit een scheut olijfolie.
  2. Gooi de kip in de pan samen met de cajun kruiden. Schroei de kip rondom dicht.
  3. Pers de knoflook en gooi dit erbij. Bak een minuutje mee.
  4. Gooi de groente erbij en bak zo’n vier minuten mee. Schep tussendoor goed om.
  5. Was intussen de tomaatjes en halveer ze.
  6. Gooi ze in de pan samen met de passata, de mais en de kindeybonen. Gooi ook de chilibonen plus de saus uit het blikje erbij.
  7. Schep alles goed om. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat vijf minuutjes zachtjes pruttelen.
  8. Lekker met een schep crème fraîche.


Jelm beweerde altijd dat hij bonen vies vond. Heel vies. Maar ja, ik wilde snel klaar zijn in de keuken en had dus deze bonenstoof bedacht en gemaakt. Wat ik dan doe? Het beestje gewoon een andere naam geven. ,,Lieverd, we eten vandaag een kipstoof.” Hij vond het heerlijk ruiken en kipstoof klonk hem goed in de oren, dus dat was al winst. Over die paar bonen hoorde ik hem uiteindelijk niet en hij schepte zelfs drie keer op. Succesnummertje dus, deze bonenstoof. Ook voor mensen die niet van bonen houden, dat blijkt wel. 😉

Ik heb dit recept inmiddels al meerdere gemaakt, ik vind ‘t ideaal!

Wat denk jij van deze snelle bonenstoof? En bestel jij vaak eten?

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

5 Comments

  • Reply
    Simone
    9 juni 2019 at 14:16

    Ga ik meteen op het menu van aankomende week zetten! Klinkt heel lekker en snel 🙂

    • Reply
      Truusje
      10 juni 2019 at 15:19

      Wat leuk. 🙂 Ben benieuwd wat je ervan vindt!

  • Reply
    Darina
    13 juni 2019 at 13:51

    Wat een lekker receptje, deze ga ik zeker eens maken.

    • Reply
      Truusje
      13 juni 2019 at 18:15

      Leuk! Het is een aanrader! Lekker en snel. 😉

  • Reply
    Marlous
    17 juni 2019 at 17:53

    Jij weet zelfs de meest simpele receptjes mooi op de foto te zetten!

  • Laat een berichtje achter