Koken

Suikervrije aardbeienijsjes


Wat is het lekker weer, het lijkt wel zomer! Zo fijn en wat was ik eraan toe. Voor de honden is het wel al echt behoorlijk warm, maar dat komt vooral omdat er geen wind staat. Tijdens het wandelen liepen we vandaag daarom maar extra rustig met ze. Eenmaal thuis kroop Hermie direct onder de bank en Moos snelde naar de waterbak.

Ikzelf had ook wel behoefte aan wat verkoeling. Tijd voor ijsjes! Jelm en ik hebben al meerdere softijsjes bij de snackbar gehaald en om te voorkomen dat het er veel meer worden heb ik vandaag zelf even ijsjes gemaakt. Iets gezondere ijsjes, van vers fruit. Ik noem het suikervrije aardbeienijsjes, maar helemaal suikervrij zijn ze natuurlijk niet. In fruit zit tenslotte ook suiker. Maar zonder geraffineerde suikers zijn deze ijsjes dan weer wel. Deze ijsjes zijn in een handomdraai gemaakt en zijn lekker verkoelend op een dagen zoals vandaag.

Wil je het receptje van deze homemade aardbeienijsjes weten? Lees dan verder.

Ingrediënten

voor zes stuks 

250 gram aardbeien
1 banaan
100 gram Griekse yoghurt
eventueel een drupje honing

Wat moet je doen:

 1. Gooi de banaan en de Griekse yoghurt in een keukenmachine. Je kunt ook een blender gebruiken of je staafmixer. Maal het tot een egaal mengsel. Voeg eventueel een drupje honing toe om het ietsje zoeter te maken.
 2. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Gooi ze erbij en maal het nog eventjes kort. Ik vind het wel lekker als de stukjes aardbei net ietsje grover blijven. Wil je wel graag een helemaal egaal mengsel? Zet dan de keukenmachine/blender/staafmixer een minuutje langer aan het werk.
 3. Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes. Steek er een stokje in en laat ze minimaal vijf uren in de vriezer staan.
 4. Krijg je ze niet zo makkelijk uit het vormpje? Houd het vormpje dan heel eventjes onder de hete kraan, dan schieten de ijsjes er zo uit.
Ik heb ze natuurlijk niet alle zes direct opgegeten. De ijsjes die nog over zijn heb ik apart in plastic zakjes gedaan en weer in de vriezer gelegd. Ideaal, ik kan weer eventjes vooruit.

Wat denk jij van deze aardbeienijsjes? En wat eet jij het liefste als het warm is?


Dit vind je denk ik ook leuk:

4 Comments

 • Reply
  Florentine
  25 april 2018 at 21:49

  I wanna make them!!! Ziet er echt zó goed uit!!!

  • Reply
   Truusje
   26 april 2018 at 14:53

   Dankjewel! 🙂

 • Reply
  Dini
  31 mei 2018 at 08:02

  Ik heb het gisteren geprobeerd, maar wat een heerlijk recept!
  dank je wel

  • Reply
   Truusje
   31 mei 2018 at 08:51

   Wat leuk dat je het geprobeerd hebt. Thanks voor je comment!

  Laat een berichtje achter