Ik heb het al vaker gezegd, ik kom graag bij La Place. Ik houd van hun manier van presenteren. Bergen met vers fruit, grote pannen vol soep, rijen met romige smoothies en vele huisgemaakte gebakjes: allemaal zo voor het grijpen. Ja, daar kikkert mijn humeur altijd van op. Laatst moest ik weer eens aan hun grote pannen vol soep denken. Tomaten-basilicumsoep is zo’n typische soep die je daar vaak kunt vinden. Hartstikke lekker, maar ook prima thuis te maken natuurlijk. Ik heb dat de laatste tijd regelmatig gedaan en kan je zeggen: aanrader om eens te doen.
Ik gebruik niet het recept van La Place trouwens, maar mijn eigen recept voor tomatensoep met lekker veel verse basilicum. Hoe dan ook een aanrader. Wil je ook een grote pan vol maken? Hierbij mijn recept voor tomaten-basilicumsoep.
Ingrediƫnten
1,5 kg trostomaten
250 gram winterwortel
1 flinke ui
3 teentjes knoflook
1 klein blikje tomatenpuree
1 groentebouillonblokje
1 liter water
peper en zout
drie handjes basilicum
Wat moet je doen:
- Schrap de wortel(s) schoon en snijd in stukjes. Snijd de tomaten in grove parten en snipper de ui. Hak de knoflook fijn.
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan. Fruit de ui zachtjes aan. Neem hier eventjes de tijd voor, dat komt de smaak ten goede.
- Gooi de knoflook erbij en bak een minuutje mee.
- Schep de tomatenpuree in de pan en bak eveneens een minuutje mee. Roer alles goed door.
- Voeg de wortel en de tomaten toe en schep alles om.
- Giet het water erbij en voeg het bouillonblokje toe. Breng op smaak met peper en eventueel een klein beetje zout.
- Breng aan de kook en laat de tomaten-basilicumsoep met de deksel op de pan 30 minuten zachtjes koken.
- Zet het vuur uit en voeg flink wat basilicumblaadjes toe aan de soep.
- Pureer de tomaten-basilicumsoep tot slot tot een glad geheel.
Dit recept is goed voor een flinke pan, dus je kunt er zeker wel een man of zes blij mee maken. Jelm en ik eten deze soep heel erg graag als lunch. Heeft altijd iets gezelligs vind ik, verse soep op tafel. Wat denk jij van deze tomaten-basilicumsoep? Ga je ‘m eens proberen?
Ps. Wil je dit recept onthouden voor een later moment? Pin ‘m gerust op Pinterest.
3 Comments
Audrey
27 september 2020 at 08:30Mmm, lekker! Soep is altijd goed.
Rachel
1 oktober 2020 at 21:39Wauw deze foto’s zien er prachtig uit! en wat een heerlijke soep zeg
Truusje
1 oktober 2020 at 22:17Dankjewel!