Koken

Twee keer luchtige chocoladetaart met rode vruchten


Vandaag is een feestelijke dag, want het is precies een maand geleden dat ik mijn blog lanceerde. En wat nog veel leuker is; het is vandaag Hermie’s verjaardag! Ons kleine hondenkind wordt vandaag alweer één jaar. Een perfecte dag voor een lekkere taart leek mij zo. Niet voor Hermie hoor, hij heeft zijn eigen traktatie gekregen.hermie-jarig-2
Ik maak zelden taart met behulp van een bakmix, maar ik moet zeggen dat ik wel erg fan was van de Dr. Oetker Wolkencakes, en dan in het bijzonder de chocoladevariant. Wás ja, want ik ben erachter gekomen dat deze variant niet meer verkocht wordt. Er is wel een nieuwe versie, waar ze kokos door hebben gedaan. Had wat mij betreft niet gehoeven. En het waren nou net zulke fijne gemakkelijke cakes om even snel te maken voor visite bijvoorbeeld.wolken-cake
Gelukkig kun je deze heerlijk luchtige cake ook prima zonder het gemak van een bakmix maken. Vandaag laat ik je zien hoe je dat kunt doen. Bovendien geef ik twee serveersuggesties. Ik laat zien hoe je van deze eenvoudige cake een aanlokkelijke taart kunt maken. Eén taart garneer ik snel en simpel met wat slagroom, aardbeien en wat poedersuiker. Bij de tweede taart pak ik uit met zomerse vruchten en roze slagroom.

Ingrediënten

Voor de cake:

275 gram bloem
3 theelepels bakpoeder
200 gram fijne suiker
2 zakjes vanillesuiker
50 gram cacaopoeder
3 eieren
250 ml slagroom
snufje zout

Voor de garnering:

Fruit naar keuze, ik gebruik aardbeien, frambozen, bramen en blauwe en rode bessen
slagroom
eventueel rode voedselkleurstof

ingredienten
Wat moet je doen:

  1. Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Voeg de bloem, de fijne suiker, de vanillesuiker, het cacaopoeder, het snufje zout en het bakpoeder toe aan een kom. Meng dit goed door elkaar heen.
  3. Voeg dan de slagroom en de eieren toe en mix dit zo’n vijf minuutjes tot een luchtig beslag.
  4. Plaats een bakpapiertje op de bodem van een springvorm en vet de randen in met boter of een oliespray.
  5. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in ongeveer 45 à 60 minuten gaar.

Taart 1 | Lazy Sunday

De perfecte taart om op een luie zondagmiddag van te genieten. Hij is eenvoudig om te maken, maar ziet er toch gezellig uit. De taart heb ik gegarneerd met 125 ml vers geklopte slagroom plus een eetlepel suiker. Een paar aardbeien en wat poedersuiker maken het af.taart-2taart-7taart-1

Taart 2 | Vruchtenfeest

Cake twee heb ik doormidden gesneden en goed laten afkoelen. Ik heb 200 ml slagroom en 1 eetlepel suiker stijfgeklopt. De slagroom heb ik roze gekleurd met een paar druppels rode voedingskleurstof. De slagroom heb ik op de onderste taarthelft gesmeerd, daarna heb ik de andere plak cake erbovenop gelegd. Tenslotte heb ik de taart rijkelijk voorzien van zomers fruit. Een beetje poedersuiker maakt het af. Nog steeds een eenvoudige taart, maar hij mag zeker gezien worden. Van dat soort taarten houd ik!taart-4taart-5taart-6taart-8taart-9

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter