Koken

Vega wraps met zoete aardappel en kidneybonen


Gedurende de Nationale Week Zonder Vlees mag een vegetarisch recept op De Sandwichformule natuurlijk niet ontbreken. En ik hoewel ik geen expert ben op het gebied van vegetarisch eten, heb ik wel een heel erg lekker vega recept in elkaar geflanst laatst. Ik heb ‘t inmiddels meerdere keren gemaakt en gefinetuned. Waardoor ik nu kan zeggen; bereid je voor op de lekkerste vega wraps ooit! Met zoete aardappel, ui, tomaat, paprika, kidneybonen en knoflook. En uiteraard een lekker laagje kaas. Met zoveel heerlijke ingrediënten mis je het vlees echt niet, geloof mij maar. Dit lekkere recept stond al een tijdje op mijn lijstje om over te bloggen en deze week leek me het perfecte moment.

Wil je weten hoe je deze overheerlijke vega wraps precies kunt maken? Lees dan verder.

Ingrediënten:

400 gram zoete aardappel
1 klein blikje kidneybonen (200 gram)
1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
3 tomaten
2 tenen knoflook
1 rode paprika
1 ui
2 theelepels cajunkruiden
8 (meergranen) wraps
100 gram geraspte kaas
50 ml water

Wat moet je doen:

  1. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes van 1 cm. Snipper de ui.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan gooi de zoete aardappel en de ui in de pan. Strooi de cajun kruiden erbij en bak dit acht minuutjes op middelhoog vuur. Schep af en toe om.
  3. Snijd ondertussen de paprika en de tomaat in kleine blokjes.
  4. Voeg vervolgens de knoflook (geperst) toe. Voeg ook de tomatenpuree toe. Schep dit door.
  5. Gooi daarna de tomaat, de paprika en het water erbij en laat het geheel nog vijf minuutjes pruttelen. Roer tussendoor af en toe even. Voeg op het laatst de kidneybonen toe en roer ze erdoor.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  7. Verdeel het mengsel over de wraps, rol ze op en leg ze in een ingevette ovenschaal.
  8. Bestrooi ze met de geraspte kaas en zet de schaal een minuut of vijf in de oven zodat de kaas kan smelten.




Deze wraps zijn zo vol van smaak en ook nog eens bomvol gezonde ingrediënten. Echt het proberen waard. Ik serveer ze graag met een beetje crème fraîche. Extra lekker.

Wat een positief verhaaltje hè? Zal ik dan ook even vertellen wat er mis ging tijdens het maken van deze blogpost? Ik brandde m’n hand finaal aan het gloeiendhete warmte-element van de oven. Mooi kut, kan het niet anders zeggen. Nu prijkt er een gore blaar op mijn hand. 🙁

Nou ja, ik zou zeggen, maak die fout niet en houd je ovenwanten in de buurt. Dan moet het altijd goed komen met deze wraps. Aan het recept zal het in ieder geval niet liggen.

Doe jij ook mee aan de Week Zonder Vlees? Hoe vergaat het jou?

Ps. Mocht je deze wraps gaan maken, laat het me dan zeker even weten via social media of in de comments. Vind ik leuk!

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Comments

  • Reply
    Judith
    9 maart 2018 at 13:08

    Ik vind je styling en fotografie echt prachtig <3 Mag je trots op zijn 🙂

    • Reply
      Truusje
      9 maart 2018 at 14:02

      Dankjewel, wat lief!

    Laat een berichtje achter