Koken

Linzenschotel met lamsworstjes


Vandaag heb ik een recept met linzen voor jullie. Ik ben zelf heel blij met deze vondst, want nu heb ik er eindelijk weer een nieuw receptje met peulvruchten bij! 🙂 Het is heel gezond en bovendien niet moeilijk om te maken. Ideaal voor een doordeweekse dag dus. Het recept is niet eens afkomstig uit het Schijf van Vijf-kookboek, maar is een creatie van mezelf. Jelm heeft een hekel aan bruine bonen, chilibonen, kidneybonen, tuinbonen, ja aan welke boon eigenlijk niet. Dus dan vallen er al veel peulvruchten af, vandaar dat we ze veel te weinig eten. En dat is jammer, wat ze zijn mega goed voor je. Gelukkig blijkt ‘ie wel linzen te lusten, dus maak ik dit recept regelmatig.

Ingredienten 2

Ingrediënten

voor 3 à 4 personen

2 blikken linzen van 400 gram
3 à 4 merguez worstjes
2 uien
1 grote winterpeen
3 paprika’s
2 teentjes knoflook
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 theelepel provinciaalse kruiden
peper en zout
1 theelepel komijnpoeder
een scheut olijfolie

Wat moet je doen:

  1. Schrap de wortel en snijd hem in stukjes. Snipper de uien grof. Snijd de worstjes in stukjes. Was de paprika’s en snijd ze eveneens in stukjes.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een (braad)pan. Voeg de uien, de wortel en de stukjes worst toe aan de pan. Gooi de komijn erbij en bak een minuut of tien rustig aan.
  3. Pers de teentjes knoflook uit en voeg toe aan de pan. Voeg ook de paprika toe. Schep om.
  4. Voeg daarna het blik met tomatenblokjes toe en zet het vuur laag. Roer alles goed door. Laat het geheel nog vijftien minuutjes zachtjes sudderen met de deksel op de pan.
  5. Doe de linzen in een zeef en spoel ze af onder de kraan. Laat ze daarna even goed uitlekken.
  6. Gooi op het allerlaatst de linzen in de pan en verwarm ze even mee. Ze hoeven niet te koken. Breng op smaak met wat peper en zout. Strooi er tenslotte provinciaalse kruiden over en schep alles nog eenmaal om.

Linzenschotel 6
Ik maak dit gerecht trouwens het allerliefste klaar in mijn braadpan. Heb je die niet? Gebruik dan een hapjespan, dat lukt waarschijnlijk ook nog wel. Je kunt in plaats van merguez worstjes natuurlijk ook een andere worstsoort gebruiken, maar ik vind zelf deze kruidige lamsworstjes er het lekkerste bij. Ik kan je echt aanraden om dit gerecht ook eens te maken. Lekker gezond en makkelijk. 🙂

Kook jij weleens een gerecht met linzen?


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter