Koken

Ravioli met broccoli en chorizo


Ik heb weer een heerlijk recept voor het avondeten voor je! Ravioli met lekker veel groente en chorizo. Ja, die Spaanse worst komt alweer voorbij. We hebben hier namelijk met een fan te maken. 🙂

Als ik ravioli koop, dan ga ik altijd voor de verse ravioli van Albert Heijn. Ik gebruik in dit recept een variant met tomaat en gehakt, maar je zou eventueel ook een andere smaak kunnen kiezen.

Alles bij elkaar genomen resulteert in een heerlijk receptje. Ben je wel toe aan een nieuw recept om je standaard kook-repertoire mee aan te vullen? Lees dan zeker verder.

Ingrediënten

voor 3 à 4 personen 

250 gram verse ravioli bolognese (tomaat met gehakt)
± 500 gram broccoli
225 gram tuinerwten (diepvries)
200 gram (fijne) chorizo
1 blik tomaten polpa (425 ml)
2 uien
2 tenen knoflook
een paar blaadjes verse basilicum
peper en zout
Parmezaanse kaas

Wat moet je doen:

  1. Zet een pan water op het vuur en breng het water aan de kook. Was ondertussen de broccoli en snijd de groente in kleine roosjes. Gooi de stam niet weg, maar snijd die in kleine stukjes.
  2. Gooi de broccoli voorzichtig in het kokende water samen met de erwten. Laat dit zes minuutjes rustig koken.
  3. Snijd ondertussen de chorizo in stukjes en snipper de uien.
  4. Doe de chorizo in een hapjespan zonder extra olie of boter en bak dit rustig aan op halfhoog vuur. Voeg na een paar minuutjes de ui toe en fruit dit even mee.
  5. Pers de knoflook en voeg dit toe.
  6. Giet de broccoli en de erwten af en voeg dit toe aan de hapjespan. Schep alles goed om.
  7. Giet dan de tomaten polpa erbij en schep alles nogmaals goed om. Breng op smaak met wat peper en een klein beetje zout. Laat het eventjes pruttelen.
  8. Kook ondertussen de ravioli gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  9. Scheur de basilicumblaadjes in kleine stukjes en voeg dit toe aan de hapjespan. Roer het door de tomatensaus.
  10. Verdeel de ravioli over de borden en schep er royaal saus overheen. Rasp tot slot een beetje Parmezaan over het geheel.







De chorizo geeft meteen zoveel smaak aan deze maaltijd, heerlijk. En veel groente vind ik zelf ook altijd erg lekker. En belangrijk, want je kunt beter te veel groente eten dan te weinig.

Eet jij weleens ravioli? En wat denk jij van dit recept?


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter