Koken

Zoete herfst-smoothie met stoofpeer


In de zomer en de lente drink ik bijna elke dag een smoothie. Ananas, aardbei, kiwi, banaan en mango; ik vind het allemaal lekker in een smoothie. Op warme dagen mik ik er graag wat bevroren fruit in, lekker verkoelend. Jelm en ik hebben op ons aanrecht dan ook geen ruimte vrijgemaakt voor een koffiezetapparaat, want bij ons is die plek gereserveerd voor een blender. Toch moet ik zeggen dat onze blender het met de koude dagen van de afgelopen tijd wat minder druk heeft. Vandaag heb ik daar verandering in gebracht, want ik zette hem aan het werk om een herfstige smoothie voor me in elkaar te draaien. Letterlijk. In plaats van exotisch fruit stopte ik stoofpeertjes en een vleugje kaneel in mijn blender. Het resultaat? Een smaakvol drankje dat heerlijk weg drinkt tijdens deze herfstige dagen. Vandaag deel ik mijn receptje.

Ingrediënten:

voor twee flinke smoothies van elk 300 ml 

ongeveer 200 gram stoofpeertjes
een halve banaan
200 ml appel- of perensap
100 ml vanilleyoghurt
1 theelepel kaneel
ingredienten

Wat moet je doen:

Wat moet je doen? Bijna niks, dat is het mooie van smoothies. Gooi alle ingrediënten in je blender en laat hem eventjes draaien totdat je drankje mooi glad is. Je kunt peertjes gebruiken die je zelf gestoofd hebt, maar zoete stoofpeertjes uit de supermarkt werken net zo goed. Ik ging voor dat laatste, omdat ik vind dat smoothies eenvoudig moeten blijven, zonder al te veel werk. Giet de smoothies in grote glazen of masjon jars en steek er een gezellig rietje in. Klaar is kees!
stoofpeer-smoothie-2 stoofpeer-smoothie-5 stoofpeer-smoothie-3
Deze smoothie is lekker zoet en kruidig en ook een tikje romig door de vanilleyoghurt en de banaan. Het is weer eens wat anders en deze smoothie past perfect bij dit seizoen. Hij smaakt goed! Ga jij hem ook een keertje maken?

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter