Koken

Romige zoete aardappelsoep


De pompoensoep van vorige week is inmiddels op, dus ik vond het gisterochtend hoog tijd om weer een nieuwe soep uit te proberen. Ik vind dat zo leuk, telkens weer iets nieuws maken. Het recept van de pompoensoep is afkomstig van blogger Tara en ik vond het leuk om dit keer weer een recept van een andere blogger te kiezen. Ik ging deze keer voor de zoete aardappelsoep van Willemijn van de blog 2wmn. Het zag er zo lekker uit in haar blogpost en ik kan inmiddels zeggen dat het niet alleen maar schijn was. Deze soep is inderdaad ontzettend heerlijk! Romig, licht pittig, vol smaak én vol met groente. Ik ben fan, ik wil deze soep zeker vaker gaan koken. Benieuwd hoe je hem ook kan maken? Lees dan verder.

Ingrediënten:

3 à 4 zoete aardappelen (ongeveer 700 gram)
1 winterpeen
1 grote ui
2 rode paprika’s
1 teen knoflook
1 rode peper
1 blokje groentebouillon
600 ml water
200 ml kokosmelk
een scheutje (olijf)olie
een snufje zout

voor de garnering
eventueel wat crème fraiche
wat chilivlokken

Wat moet je doen:

  1. Begin met het snijden van alle groente. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken. Snijd de paprika in stukjes en snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Was de winterpeen en snijd in stukjes. Snijd de rode peper in ringetjes.
  2. Verhit wat olie in een grote soeppan. Fruit hierin de ui. Voeg vervolgens ook de knoflook en de rode peper toe. Bak dit even mee.
  3. Voeg de rest van de groente en de stukken zoete aardappel toe. Bak dit eventjes mee.
  4. Giet daarna het water en de kokosmelk in de pan. Gooi ook het bouillonblokje erbij. Breng het geheel aan de kook.
  5. Kook de soep zo’n twintig minuten, totdat alle groenten gaar zijn.
  6. Pureer de soep glad met een staafmixer. Willemijn voegde ook een handje koriander toe en vermaalde dit mee. Ik deed dit niet omdat ik niet van koriander houd, maar als je het wel lekker vindt zou je het kunnen toevoegen.
  7. Breng de soep smaak op smaak met een snufje zout.
  8. Het is heel lekker om de soep te garneren met wat crème fraiche. Ik strooide er verder nog wat chilivlokken bij en wat peterselie.

Zoete aardappelsoep 2 Zoete aardappelsoep 6
Zoete aardappelsoep 10
Super lekker deze soep! Hij is heel erg dik, maar dat vind ik juist wel lekker. Anders kun je er altijd voor kiezen om een beetje extra water toe te voegen. De crème fraiche vind ik echt een heerlijke toevoeging, dat maakt de soep iets frisser. Deze soep was heel snel op bij ons thuis, dus ik ga binnenkort snel weer een nieuwe pan maken. Doe je mee?

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Comments

  • Reply
    Camilla
    30 januari 2017 at 08:50

    Hoi! Ik kijk vandaag voor het eerst op jouw blog, wat een mooie foto’s maak je! De recepten zien er ook lekker uit, ik ga er eens wat uitproberen!

    • Reply
      Truusje
      30 januari 2017 at 09:05

      Dank je wel voor het compliment!

    Laat een berichtje achter