Wonen

Planten in huis


Toen ik op mezelf ging wonen leek het me een strak plan om nooit aan planten te beginnen. Ik had mijn moeder zo vaak zuchtend met een gieter rond zien sloffen en dacht; daar heb ik dus geen zin in. En wat een gedoe ook als je op vakantie gaat. Bovendien vond ik planten in saaie potten best oubollig.

Toen ik een eigen huis kreeg heb ik mijn plantenloze bestaan best lang volgehouden. Bloemen zette ik wel neer en dat vond ik al gedoe genoeg. Tot ik eens een meisje ging interviewen dat een opleiding tot interieurstylist volgde. Zij had er verstand van. Ze had een heel mooi olijfboompje in haar huis staan, in een metalen mand. Ik vond dat zo ontzettend leuk dat ik het schaamteloos heb gekopieerd. En toen kreeg ik de smaak te pakken. Bij de Hema zag ik mooie espressokopjes en ook al lust ik geen koffie, die kopjes gingen mee. Ze doen het nu hartstikke leuk als bloempotjes.

Loeder van een moeder

Het eerste olijfboompje is inmiddels zo dood als een pier, dus heb ik onlangs een nieuwe gekocht. De twee planten in mijn vensterbank leven nog wel en groeien nog hard ook, maar ik vind ze er wat dubieus uitzien. Ik had nieuwe exemplaren gekocht, maar toch vond ik de oude nog iets te goed om weg te gooien. De plantjes in de espressokopjes heb al wel moeten vervangen. Een echte goede ‘plantenmoeder’ blijk ik dus niet te zijn. Daarom heb ik inmiddels ook verschillende cactusjes in huis gehaald. Niet dat die het allemaal gegarandeerd overleven onder mijn bewind (teller staat op twee dooien), maar dat terzijde. Ik heb er meerdere op mijn eettafel staan en twee in de hal. Ik vond het eerst een verschrikkelijke trend, maar inmiddels ben ik steeds meer aan ze gewend en vind ik ze zelfs wel schattig met hun kleine stekeltjes.

Wat voor planten heb jij in huis?

olijfboompjeolijfboompje-2
Mand: Sissy-Boy, olijfboompje: Tuincentrumkleine-plantjes
Planten in terracotta potten: Loods 5, kleine cactusjes in witte potjes: Ikeaplantjes
Espressokopjes: Hema, plantjes: Tuincentrum 
plantje
Potje: Sissy-Boy, plant: Tuincentrummini-plantjes
Plantjes + potjes: Dille en Kamille
planten-in-vensterbank-2
Mandjes en dubieuze planten: Sissy-Boy

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

1 Comment

  • Reply
    Marie de Jonge
    20 augustus 2021 at 15:00

    Ik was vroeger ook geen groot fan van planten, maar sinds ik een eigen woning heb is dit veranderd! Ik heb laatst ook veel mooie planten bij mijn tuincentrum in de buurt gekocht. Ik hoop dat mijn olijfboompje het wel overleeft!

  • Laat een berichtje achter