Wonen

Mijn kerstboom


Ik behoor niet tot de mensen die al ruim voordat Sinterklaas zijn hielen heeft gelicht een kerstboom in huis slepen, maar zo halverwege december krijg ik wel zin om de boel een beetje in kerstsferen te brengen. Ik hang niet het hele huis vol en leg geen complete stad met lichtjes aan, maar een kerstboom vind ik er wel echt bij horen. Afgelopen weekend kocht ik met Jelm een leuk boompje (een echte!) en die heb ik inmiddels vol gehangen met glimmende ballen en andere glinsterende versieringen. Ik kocht bijna al mijn versiering vorig jaar bij Xenos. Zij hebben de leukste spulletjes, vind ik. Ik zag dat de meeste items die ik een jaar geleden kocht, dit jaar nog steeds verkrijgbaar zijn. Ook kocht ik vorig jaar wat spulletjes bij Intratuin en Hema, ook daar valt genoeg moois te kopen.

Behalve een boom heb ik niet zoveel kerstversiering in huis. Ik wilde nog een krans op de deur, maar ik kon geen mooie vinden en ik had geen tijd om zelf met takjes groen in de weer te gaan. Wie weet komt dat nog. Benieuwd naar mijn smaak als het op kerstversiering aankomt? Gluur dan even mee.
kerstballenIk koos voor de kleuren koper, goud en wit en vooral veel glans en glitter. Ik gebruik geen traditionele haakjes, maar stukjes lint en glittertouw om de versiering aan de takken te hangen. Een echte piek heb ik niet, maar wel heb ik drie kleine glinsterende vogeltjes bovenin mijn boom zitten. Een strik vind ik ook een leuk alternatief voor een piek, misschien doe ik dat volgend jaar wel.

Ik heb de afgelopen tijd nog in meerdere winkels gekeken of ik nog wat leuks tegenkwam, maar ik kwam tot de conclusie dat ik koper, goud en wit nog steeds heel geslaagd vind voor in de boom. Dus kocht ik er dit jaar geen items in een andere accentkleur bij en ging ik gewoon voor dezelfde stijl als vorig jaar. Ben benieuwd over hoeveel jaar dit nog steeds in m’n boom hangt. Wij hadden thuis zolang ik me kan herinneren elk jaar exact dezelfde kerstversiering. Dat vond ik altijd wat saai, elkaar jaar hetzelfde, maar ik vrees dat ik dezelfde kant op ga, haha.

Ik heb een vrij kleine boom trouwens, omdat ik vind dat een grote niet per se sfeervoller is. Daarbij wilde ik mijn boompje graag weer op de kast hebben, net zoals vorig jaar. Toen was Hermie een nog een pup en leek het me alles behalve een goed idee om een boom op de grond te zetten. Nu is Hermie natuurlijk geen pup meer, maar inmiddels weten we wel dat slopen tot een van zijn grootste hobby’s behoort. Ik heb de boel dus maar weer veilig op de kast geparkeerd. De boom komt trouwens bij Intratuin vandaan. Vorig jaar haalden we daar ook een boompje vandaan en dat is ons heel goed bevallen. Dat exemplaar liet bijna geen naalden vallen, dus hopelijk is dat dit jaar weer het geval. We hebben er vijftien euro voor betaald inclusief het mandje. Vind ik persoonlijk best wel een koopje. Hij is niet helemaal recht, maar dat vind ik juist wel leuk. Een kunstboom mag dan perfect van vorm zijn, maar ik vind een echte veel meer sfeer geven.

Ik heb trouwens wel één nieuw prulletje gekocht dit jaar! Een lichtgevende dennenappel onder een stolp. Hoe heb ik daar ooit zonder gekund? Ik kwam hem afgelopen weekend tegen op een hele leuke winterfair in de middle of nowhere. Nooit geweten dat er middenin de Friese weilanden zulke leuke markten te vinden zijn. Ik was op de ‘Flinke Winter Favorieten fair’ in Hemelum trouwens. Was echt heel leuk. En die dennenappel dus ook. Heb hem een mooi plekje naast de kerstboom gegeven, lekker knus.kerstboom-1 kerstboom-2 kerstboom-3 kerstboom-4
kerstboom-6
Tot zover mijn boom. Ik ben van plan om komend weekend nog wel een kerst-DIY uit te voeren, en als die goed lukt, dan zie je binnenkort nog meer glinsterende kerstversiering op mijn blog.

Houd jij er ook van om je huis te decoreren met kerst?


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter