Wat is het warm hè? Daar schijn je niet over te mogen klagen, want wij Nederlanders hebben altijd wat te zeuren over het weer. Is helemaal waar en is ook heel irritant, maar ondertussen zanik ik toch even hoor. Want echt, ik geniet niet van die hitte. Ik kan er niet goed tegen en de honden ook niet. Ik voel me altijd heel erg beperkt tijdens zulke snikhete dagen. Heel veel dingen zijn opeens niet meer leuk of handig om te doen. Bakken, koken, foodfotografie… Het is allemaal een extra uitdaging met die bloedhitte.
Maar wat wel weer leuk is met zo’n mini hittegolf is dat de bezoekersaantallen van m’n blog de pan uit rijzen. Veel mensen gaan op zoek naar recepten voor salades en die kun je op De Sandwichformule natuurlijk volop vinden. Vooral m’n recept voor bietensalade scoort ontzettend goed. Zo leuk vind ik dat!
Vandaag heb ik ook weer een heerlijk saladerecept voor je. Ik ging aan de slag met verse frambozen en maakte daar ook een dressing van. Tijdens één van onze wandelingen op de Veluwe kwamen Jelm, de honden en ik eens in een kasteel uit waar je ook iets te eten kon bestellen. Je kon er ook wat producten kopen waaronder flesjes met een felroze frambozen-sladressing. Dat trok meteen m’n aandacht en ik besloot thuis zelf eens zo’n dressing in elkaar te flansen. Is een fluitje van een cent en heel erg lekker. Ideaal voor deze warme week!
Let vooral ook even op de perfecte schijfjes komkommer in dit recept. 😉 Ik was afgelopen weekend met Jelm in een kookwinkel en kreeg een mandoline van hem cadeau. Ben ik dus mega blij mee. Hoef ik nooit meer met een kaasschaaf te prutsen voor de perfecte schijfjes komkommer. 🙂 En natuurlijk kun je er nog veel meer mee dan alleen perfecte komkommerplakjes produceren. Ik heb al allerlei receptjes bedacht waar ik m’n nieuwe vlijmscherpe speeltje bij kan gebruiken. Zo staat er deze week een barbecue op het programma en wil ik graag homemade coleslaw serveren. Heb er nu al zin in! In zowel het maken als het eten, haha.
Maar genoeg getypt, terug naar de salade met frambozen. Wil je deze heerlijke salade ook maken? Scroll dan verder voor het recept.
Ingrediënten
voor vier personen
voor de salade:
100 gram jonge bladsla melange (ik gebruikte een mix van snijbiet, veldsla en rucola)
½ komkommer
1 kleine rode ui
100 gram feta kaas
een handje pecannoten
150 gram verse frambozen
voor de dressing:
50 gram verse frambozen
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel honing
1 theelepel grove mosterd
een snufje peper en zout
Wat moet je doen:
- Gooi alle ingrediënten voor de dressing in een hoge kom en pureer er met de staafmixer een mooie dressing van.
- Doe de sla in een kom. Schep er alvast een beetje dressing doorheen en hussel goed door elkaar.
- Schaaf de komkommer in plakjes. Heb je geen mandoline en heb je geen zin in gehannes met de kaasschaaf? De komkommer in kleine stukjes snijden kan natuurlijk ook. 😉
- Halveer de ui en snijd in hele dunne plakjes.
- Verdeel de komkommer en de ui over de salade.
- Breek de pecannoten grof en verdeel ze over de salade. Verkruimel de feta en verdeel dit ook over de salade.
- Top de salade af met de verse frambozen.
- Verdeel tot slot nog een beetje van de dressing over de salade.
Ik moet toegeven dat ik vaak naar slasaus uit de supermarkt grijp. Ik heb altijd een fles in de koelkast staan. Zonde eigenlijk, want het is hartstikke leuk en vaak ook makkelijk om zelf een dressing in elkaar te flansen. Het maken van deze frambozendressing is in ieder geval zo gepiept en is heel erg lekker!
Deze salade ga ik snel weer maken en staat waarschijnlijk ook op tafel deze week tijdens de barbecue. 🙂
Wat denk jij van deze salade? En wat eet jij het liefste met heet weer?
6 Comments
Sanne
24 juli 2019 at 07:29Lijkt me heel lekker! Heb ‘m meteen gepind, dus die ga ik nog wel een keertje maken deze zomer. Voor vanavond staat er een salade met nectarine op het menu, ook lekker 🙂
Truusje
25 juli 2019 at 10:54Dat klinkt zeker lekker! Leuk dat je ‘m gepind hebt. 🙂
Simone
24 juli 2019 at 09:54Klinkt heel goed en lekker! Eens wat anders ook, lekker fris met fruit erin!
Truusje
25 juli 2019 at 10:54Ja, heel lekker fris en inderdaad weer eens iets anders. 🙂
Marlous
30 juli 2019 at 15:43Oh prachtig! En lekker, denk ik haha. Ik heb al een tijdje een mandoline in de kast staan, maar ik durf ‘m niet goed te gebruiken. Bang dat ik m’n handen meeschaaf haha.
Truusje
30 juli 2019 at 16:38Ja, daar was ik ook altijd bang voor. Dus daar heb ik eerst even naar geïnformeerd bij de kookwinkel. De mandoline die ik gekocht heb heeft een soort plastic ‘hoedje’ die vingers beschermt. Dat gaf mij de doorslag om ‘m te kopen, haha.