Koken

Gevulde courgettes met gerookte zalm en kruidenroomkaas


Vandaag heb ik weer eens een lekker receptje voor het avondeten voor je. Gevulde courgettes met zalm, paprika, rode ui en kruidenroomkaas. Een heerlijke combinatie! Ze vullen best goed, maar Jelm en ik zijn grote eters, dus daarom serveer ik er altijd nog wel iets bij. Mijn tip; zoete aardappelfriet. Maar iets anders kan natuurlijk ook.

Wil je weten hoe je deze gevulde courgettes op tafel kunt zetten? Hierbij mijn recept. 🙂

Ingrediënten

voor twee personen 

2 courgettes
100 gram gerookte zalm
1 rode puntpaprika
1 rode ui
1 eetlepel kruidenkaas
een handje geraspte kaas
peper en zout

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de courgettes en snijd ze doormidden in de lengte. Lepel de binnenkant uit met een eetlepel, zodat er een soort bootjes ontstaan. Leg de courgettehelften op een bakplaat met bakpapier.
  3. Hak de uitgelepelde courgette in stukjes met een mes. Snijd de rode puntpaprika in kleine stukjes en snipper de ui.
  4. Verhit een scheutje olijfolie en koekenpan. Bak de ui, de paprika en de stukjes courgette vijf minuutjes aan. Breng op smaak met peper en een beetje zout.
  5. Schep de groente daarna uit de pan en doe in een kom. Probeer het vocht niet mee te scheppen.
  6. Snijd de zalm in snippers. Voeg toe aan de kom, samen met 1 eetlepel kruidenkaas. Schep alles goed om.
  7. Vul de uitgeholde courgettehelften met het mengsel.
  8. Strooi de geraspte kaas erover en schuif de courgettes voor 20 minuten de oven in.


Heel erg lekker en vol groente! Een ideaal receptje als je het mij vraagt. 🙂 Mocht je het ook gaan proberen, laat me dan zeker even weten wat je ervan vindt. 🙂

Vul jij weleens courgettes? Wat is jouw favoriete combinatie?


Dit vind je denk ik ook leuk:

9 Comments

  • Reply
    Sanne
    25 februari 2019 at 19:51

    Lijkt me een heerlijk receptje! Zou er zelf niet zo snel aan gedacht hebben om zo’n courgette te vullen met gerookte zalm, maar het lijkt me een super lekkere combi. Ga dit sowieso een keertje maken dus!

    • Reply
      Truusje
      26 februari 2019 at 10:13

      Ja, het is weer eens wat anders dan gehakt. Ik probeer wat minder vlees te eten en ietsje vaker vega of vis. 🙂

  • Reply
    Gisèle Vits
    4 december 2020 at 19:15

    Eenvoudig te bereiden!
    Super heerlijk gerecht!

    • Reply
      Truusje
      5 december 2020 at 17:41

      Wat fijn dat het in de smaak valt. 🙂

  • Reply
    Enide
    6 januari 2021 at 19:54

    Ik heb deze al 2x gemaakt… echt zo zalig! Dank je wel voor het delen.

    • Reply
      Truusje
      7 januari 2021 at 09:07

      Wat leuk! Ga ‘m zelf ook snel weer eens een keertje maken. 🙂

  • Reply
    Franci
    21 oktober 2021 at 18:58

    Super recept! Zeker voor herhaling vatbaar!

  • Reply
    Wendy
    20 december 2022 at 20:11

    Hallo,

    Ik wil dit recept proberen. Welke ovenstand heeft u gebruikt?

    Groetjes Wendy

    • Reply
      Truusje
      22 december 2022 at 11:31

      De elektrische stand.

    Laat een berichtje achter