Vroeger moest ik niks van Mars hebben, maar de laatste jaren begin ik ze steeds meer te waarderen. Lekker zoet en kleverig, ik begin er de charme van in te zien. Komt door Jelm. Hij is er altijd al gek op geweest en zodoende dacht ik, kom, laat ik ze ook weer eens proberen. En ja, toen ging het ‘mis’.
En als ik iets lekker vind, duurt het meestal niet lang voor ik ga nadenken over een receptje. En zo ging het dus ook met de Mars. Het leek mij een goed idee om die kleine caloriebommetjes eens in te zetten tijdens het bakken. Brownies met stukjes Mars erdoor, dat leek mij nou echt een prima idee. Tot ik op een Amerikaanse bakblog toevallig een recept tegenkwam voor blondies met allerlei snoepgoed erdoor gemixt, waaronder Mars.
Ik besloot het te proberen en ik moet zeggen: érg lekker. Ook érg slecht voor je, maar ach, zolang je deze blondies niet elke dag naar binnen propt is er niet zoveel aan de hand. 🙂
Wil je deze heerlijke, mierzoete, sticky blondies vol met stukjes Mars ook eens maken? Natuurlijk deel ik het recept.
Ingrediënten
130 gram bloem
120 gram roomboter
135 gram lichtbruine basterdsuiker
1 ei (op kamertemperatuur)
½ theelepel bakpoeder
2 theelepels vanille-extract
een snufje zout
10 Marsjes
Wat moet je doen:
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een vierkante bakvorm van 20 bij 20 cm in en bekleed met bakpapier.
- Doe de boter in een steelpannetje en laat het op een laag vuurtje rustig smelten. Laat de boter daarna een beetje afkoelen.
- Mix de gesmolten boter met de lichtbruine basterdsuiker en een snuf zout.
- Voeg het ei en het vanille-extract toe en mix dit er goed door.
- Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit toe. Mix het kort door elkaar tot je een egaal mengsel hebt.
- Hak de stukjes Mars grof.
- Houd een paar stukjes achter en roer de rest van de stukjes door het beslag.
- Schep het beslag in de vorm en verdeel het. Druk nog wat achtergehouden stukjes Mars in het beslag en schuif de vorm dan de oven in.
- Bak de blondies gedurende 25 à 30 minuutjes goudbruin. Houd de blondies goed in de gaten en bak ze niet te lang. Het is juist de bedoeling dat de binnenkant lekker smeuïg blijft.
Ik moet zeggen dat ik deze blondies meerdere keren gebakken heb, omdat ik over de eerste versie niet zo tevreden was. Mijn oven is vrij fel en het is bij dit recept echt belangrijk om het heel lekker rustig te bakken. Anders wordt de blondie veel te snel donker en gaat de chocolade helemaal bubbelen. Rustig bakken dus. Heb je ook een oven die vrij pittig is? Zet je oven dan rustig wat graden lager. Bij mij werkte 150 graden het beste. Maar elke oven is anders, dus het kan best zijn dat voor jou 170 graden prima is.
Moeilijk is het recept in ieder geval niet, maar het is wel moeilijk om van het eindresultaat af te blijven. Want oh, ze zijn zo heerlijk zoet, kleverig en lekker zacht van binnen.
Wat denk jij van deze blondies met stukjes Mars? Ga jij het eens proberen?
3 Comments
Audrey
29 januari 2020 at 08:57Ooo, dat lijkt me lekker! Ik vind Mars Ice Cream ook echt geniaal trouwens. Ze hebben nu ook een variant met salted caramel. Lekkerrrr!
Simone
30 januari 2020 at 12:05Oeh dit klinkt mega lekker!
Suzanne
3 februari 2020 at 17:41Klinkt echt super lekker! Helaas ben ik een twaalf weken dieet aan het volgen! Wie weet na die twaalf weken eens proeven.