Koken

Romige aardbeientoetjes


Nooit gedacht dat we nog eens zulke bizarre tijden mee zouden maken. Zo had niemand van het coronavirus gehoord en zo is het plotseling overal. Ik probeer maar een beetje door te gaan met waar ik het liefste mee bezig ben: recepten maken, fotograferen en delen. Gisteren maakte ik een lekker toetje en natuurlijk deel ik de receptuur graag met jou.

Het voelt op dit moment wel een beetje suf om me met zoiets onbenulligs als toetjes bezig te houden, maar aan de andere kant, waarom ook niet. Het maakt vrolijk en een beetje vrolijkheid kan iedereen nu wel gebruiken volgens mij.

Mocht je opeens thuis zitten en je te pletter vervelen, ik zou zeggen; duik de keuken in en ga iets lekkers maken. Neem er de tijd voor en geniet ervan. En maak bijvoorbeeld deze aardbeientoetjes, ik kan het je van harte aanraden. 🙂

Ingrediënten

voor vier aardbeientoetjes 

75 gram haverkoekjes
300 à 350 gram aardbeien
1 eetlepel poedersuiker
150 ml slagroom
200 gram magere kwark
40 gram suiker
1 theelepel vanillesuiker

Wat moet je doen:

  1. Verkruimel de koekjes en verdeel de kruimels over vier glaasjes of weckpotjes.
  2. Pureer 100 gram aardbeien fijn en roer de poedersuiker erdoorheen.
  3. Houd van de overige aardbeien twee apart voor de garnering. Snijd van de rest het kroontje af en halveer ze. Plaats de aardbeien langs de rand van het glaasje. Druk ze lichtjes tegen het glas zodat ze goed blijven staan.
  4. Klop de slagroom stijf. Roer de kwark, de suiker en de vanillesuiker erdoorheen.
  5. Doe het romige mengsel in een spuitzak met een ronde spuitmond en vul de glaasjes. Strijk glad met een theelepel.
  6. Verdeel de aardbeienpuree over de toetjes en strijk voorzichtig glad. Zet de aardbeientoetjes daarna voor minstens een half uur in de koelkast voor je ze serveert.



Dat romige mengsel van slagroom, kwark en een beetje suiker is zó lekker. Doodsimpel, maar dat zijn vaak juist de lekkerste combinaties. Voorlopig is het eventjes niet zo’n goed idee om uitgebreide etentjes te geven, maar zodra dat wel weer kan is dit recept er eentje om te onthouden.

Wat denk jij van deze aardbeientoetjes? Mocht je dit recept goed willen onthouden, pin ‘m dan vooral op Pinterest.


Dit vind je denk ik ook leuk:

4 Comments

  • Reply
    Audrey
    21 maart 2020 at 09:01

    Ze zien er echt práchtig uit!

    • Reply
      Truusje
      22 maart 2020 at 11:01

      Dankjewel Audrey! 🙂

  • Reply
    Suzanne
    25 maart 2020 at 10:51

    Dit ziet er echt ontzettend mooi en lekker uit! Genoeg tijd om dit nu eens uit te proberen.

    • Reply
      Truusje
      26 maart 2020 at 08:14

      Ja, om lekker uitgebreid te koken en te bakken is dit een goede periode. 😉

    Laat een berichtje achter