Koken

Brownies met cranberries en noten


Een tijdje terug was er een braderie vlakbij mijn huis. Er werden zowel nieuwe als oude spullen verkocht. Voorheen was ik nooit zo geïnteresseerd in vintage spul, maar ik moet zeggen dat ik het de laatste tijd steeds leuker begin te vinden. Een oud schaaltje of een karakteristiek kommetje kan zo mooi zijn op een foodfoto en zorgt gelijk voor een stuk meer sfeer. Samen met Jelm en oma liep ik alle kraampjes af. Bij een kraam vol rotzooi zag ik opeens drie prachtige vintage schoteltjes in het kobaltblauw met wit. Die moest ik hebben! Ze zijn oud, maar niet truttig. Ik vind ze erg mooi en bovendien heel fotogeniek.

Ik kon niet wachten om ze te gebruiken voor foodfoto’s. Vandaag schitteren ze voor het eerst op mijn blog. Natuurlijk is een foodfoto niet compleet zonder food, dus ook daar ben ik mee aan de slag gegaan. Ik presenteer versgebakken brownies op mijn nieuwe servies. Om deze donkere cakejes iets interessanter te maken voeg ik twee extra ingrediënten toe; friszure cranberries en zoute pinda’s. Ik vind de combinatie van zoet, friszuur en zout heel erg lekker!

brownies-5

Ingrediënten:

150 gram roomboter
150 gram pure chocolade
3 eieren
125 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
100 ml melk
100 gram zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel cacaopoeder
een snuf zout
100 gram gezouten pinda’s
50 gram cranberries

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Laat de boter smelten op het vuur in een steelpannetje. Breek de chocolade in stukken roer die er voorzichtig doorheen. Zet het vuur niet te hoog en blijf constant roeren. Zet het vuur uit als alles gesmolten is.
  3. Voeg de eieren, de suiker en de vanillesuiker toe aan een kom. Mix dit door elkaar.
  4. Giet daarna het chocolademengsel in de kom en mix dit direct goed door om stolling te voorkomen.
  5. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel, de cacaopoeder en het zout toe en spatel dit erdoorheen. Voeg ook de cranberries toe en schep dit erdoor.
  6. Vet een browniebakvorm (van ongeveer 20 bij 20 cm) in met wat olie of boter en bekleed hem daarna met bakpapier.
  7. Giet een deel van het beslag in de vorm. Strooi daarna een handje pinda’s over het beslag.
  8. Giet daarna nog een deel van het beslag in de vorm en strooi er wederom een laagje pinda’s over.
  9. Giet tenslotte het laatste deel van het beslag in de vorm en verdeel de laatste pinda’s erover.
  10. Schuif de vorm in de oven en bak de brownie in ongeveer een half uurtje gaar in de oven. Brownies zijn het lekkerste als ze niet helemaal droog gebakken zijn van binnen, maar lekker nog een beetje sticky zijn.

brownies-1brownies-2brownies-3brownies-4brownies-6
Eet smakelijk!

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter