De postbode stond onlangs voor de deur met een heel leuk pakketje in zijn handen; foodpost van Verkade! Nieuwsgierig maakten Jelm en ik de verpakking open. We visten verschillende chocoladesoorten uit de doos en koekjes met karamel. Ook zat er een mal in waarin je chocolade kunt gieten. Er zat een briefje bij waarin zelfs Jelm werd genoemd. We vonden het super vermakelijk, de pr-mevrouw had goed opgelet. 😉 Vanmorgen ging ik lekker bakken en gebruikte ik de witte chocolade uit het pakket. Ik maakte er blondies van, de blanke zusjes van de welbekende brownies. In het pakket zat ook een reep witte chocolade met framboos en amandelen. Ik liet me erdoor inspireren en besloot ook frambozen en amandelen aan mijn blondie-beslag toe te voegen. En lekker dat ‘t werd! Lees snel verder voor het recept, zodat jij deze heerlijke cakejes binnenkort ook kunt bakken.
Ingrediënten
200 gram witte chocolade
150 gram roomboter
150 gram zelfrijzend bakmeel
3 eieren
75 gram suiker
50 gram lichtbruine basterdsuiker
100 gram frambozen
50 gram amandelen
1 theelepel vanille-extract
een snufje zout
Wat moet je doen:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Smelt de boter in een pannetje. Zet het vuur niet te hoog en laat het rustig smelten.
- Hak de helft van de chocolade in grove stukken. Hak de andere helft in fijnere stukjes.
- Voeg de grof gehakte chocolade toe aan de gesmolten boter en roer goed door elkaar. Zet het vuur uit om verbranding van de chocolade te voorkomen. Laat de chocolade helemaal oplossen in de hete boter.
- Voeg de eieren, de beide soorten suiker, het vanille-extract en een snufje zout toe aan een beslag kom. Roer door elkaar.
- Voeg daarna het chocolade-boter-mengsel toe en roer dat er ook doorheen.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de beslagkom en spatel dit erdoor.
- Gooi de amandelen en de fijngehakte chocolade erbij en spatel erdoor.
- Voeg tenslotte de frambozen toe en spatel deze heel voorzichtig door het beslag.
- Pak er een bakblik bij (ik gebruikte mijn brownievorm van 20 bij 20 cm) en vet hem in en bekleed ‘m met bakpapier.
- Giet het beslag in de vorm.
- Bak de blondie in ongeveer 35 à 45 minuten gaar in de oven. Laat de blondie daarna goed afkoelen en snijd ‘m tenslotte in vierkante stukken.
Omg, wat zien ze er lekker uit hè? Ik kan je zeggen, dat waren ze ook. Lekker zoet, zacht, maar met een vleugje frisheid door de frambozen. Moet wel zeggen dat deze blonde schatjes zwaar op de maag liggen. Ik had ze meegenomen naar mijn werk en mijn collega en ik waren het erover eens dat je er beter niet te veel tegelijk kunt snoepen. Ze smaken zo heerlijk dat je zin krijgt om meer te eten, maar ze liggen als een steen op je maag, dus we hebben het maar bij twee de man gelaten. Maar wat wil je ook… Boter, suiker, chocolade. Zo’n beetje alles waar je een dikke kont van krijgt zit erin. Gelukkig zijn dikke ronde billen ontzettend hip tegenwoordig, dus ik zou zeggen; bak deze blondies ook eens. 😉
No Comments