Koken

Carrot cake cupcakes met roomkaasfrosting

carrot cake cupcakes

Kruidige carrot cake cupcakes bomvol smaak, afgetopt met een fluweelzachte roomkaasfrosting. Kan iets beter klinken? Nee toch? Ik deelde al een sneak peak van deze cupcakes op mijn Instagram en daar werd heel enthousiast op gereageerd. Snap ik helemaal, want deze cakejes wil je gewoon maken. Hoe? Dat deel ik hieronder.
carrot cake cupcakes

Ingrediënten

voor 15 carrot cake cupcakes 

160 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel bakingsoda
snufje zout
1 theelepel kaneel
½ theelepel gemberpoeder
¼ theelepel nootmuskaatpoeder
¼ theelepel kruidnagelpoeder
50 gram zonnebloemolie
200 gram lichtbruine basterdsuiker
2 eieren
125 gram zure room
1 theelepel vanille-extract
150 gram geraspte wortel
50 gram walnoten, fijngehakt

voor de frosting:

200 gram roomkaas
115 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
2 theelepels vanille-extract
175 gram poedersuiker
carrot cake cupcakes

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet een cupcakebakvorm klaar en vul deze met papieren vormpjes.
  2. Rasp de wortels en hak de walnoten fijn. Zet aan de kant voor later gebruik.
  3. Roer in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder, bakingsoda, zout en kruiden door elkaar.
  4. Klop in een aparte kom de olie, zure room, eieren en het vanille-extract door elkaar.
  5. Voeg de natte ingrediënten toe aan de kom met droge ingrediënten en roer tot een egaal beslag.
  6. Spatel vervolgens de geraspte wortel en de stukjes walnoot door het beslag.
  7. Verdeel het beslag over de papieren vormpjes. Vul de vormpjes voor ongeveer ¾ deel.
  8. Bak de carrot cake cupcakes gedurende 20 minuten gaar. Check met een houten prikker of de cupcakes daadwerkelijk gaar zijn. Als de houten prikker schoon uit een cakeje komt zijn ze klaar. Laat de cupcakes goed afkoelen.
  9. Ga ondertussen verder met het maken van de frosting. Doe de roomkaas, boter en vanille-extract in een kom en klop tot een romig en glad geheel.
  10. Voeg de poedersuiker in delen toe en mix dit erdoorheen.
  11. Schep de frosting in een spuitzak en laat eventueel nog even opstijven in de koelkast.
  12. Garneer de carrot cake cupcakes als ze helemaal zijn afgekoeld met de frosting.

carrot cake cupcakes

Carrot cake cupcakes

De lijst van ingrediënten is niet de kortste, maar dan heb je ook wat. Deze carrot cake cupcakes zijn zo lekker! Ik zou zeggen: duik de keuken in en probeer dit recept zeker eens uit.

Vijftien stuks is misschien best veel, maar je kunt er meerdere dagen van genieten, want ze kunt ze prima een paar dagen in de koelkast bewaren. Laat ze vlak voor het serveren even een half uurtje op kamertemperatuur komen, dan is de frosting op zijn lekkerst.

Wat denk jij van deze carrot cake cupcakes? Heb ik je je enthousiast gemaakt? Mocht je ze ook gaan maken, laat het me dan zeker even weten. Vind ik leuk!

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

1 Comment

  • Reply
    Audrey
    23 september 2021 at 09:11

    Carrot cake is een van de weinige soorten gebak waar ik niet zo blij van word, maar wat zien ze er fantastisch uit! Enne: van roomkaasfrosting lepel ik dus het liefst zo’n bak uit, haha.

  • Laat een berichtje achter