Ik had al een tijdje geen soepje meer gemaakt wegens tijdgebrek. Maar afgelopen zaterdag had ik het wel aan tijd en lukte het me om weer eens een pan soep op mijn fornuis te zetten. Lekker soep in het weekend! Ik maakte net als een poosje terug weer een soep van broccoli, maar dit keer gebruikte ik een ander recept; namelijk dat van Tara. Zij gebruikt behalve broccoli ook vier stengels bleekselderij. Ik houd eigenlijk helemaal niet van bleekselderij, maar ik wilde het weleens in een soepje proberen. Het bleek ontzettend lekker te zijn, het geeft de broccolisoep zoveel meer smaak. De zoutige spekjes maken het af. Wil je dit lekkere soepje ook eens maken? Vandaag deel ik Tara’s recept ook op mijn blog.
Ingrediënten
1 broccoli
1 ui
4 stengels bleekselderij
4 teentjes knoflook
2 aardappels (of 1 grote)
een scheutje melk
700 ml water
2 (groente)bouillonblokjes
peper en zout
125 gram gerookte spekjes
Wat moet je doen:
- Snijd de broccoli in roosjes. Gooi de stronk niet weg, maar snijd die in grove plakjes. Snipper de ui en hak de teentjes knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in stukjes. Schil de aardappel(s) en snijd in blokjes.
- Verhit een scheutje (olijf)olie in een (soep)pan en bak hierin de ui glazig.
- Voeg daarna de knoflook toe en bak eventjes mee.
- Gooi vervolgens de broccoli, bleekselderij en aardappel erbij. Roer even om.
- Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep vijftien minuutjes koken met de deksel op de pan.
- Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan. Extra vet toevoegen is niet nodig, want de spekjes zijn vet genoeg van zichzelf.
- Pureer de soep glad met een staafmixer.
- Breng de soep tenslotte op smaak met peper en zout. Ik gebruikte niet al te veel zout omdat de bouillon en de spekjes ook al veel zout bevatten.
- Roer nog een scheutje melk door de soep om ‘m iets romiger te maken.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze soep nog lekkerder vind dan de broccolisoep die ik laatst op mijn blog deelde. Dit soepje is lekker romig, vol smaak en zoutig. Heerlijk! Ik weet zeker dat ik Tara’s recept nog vaker ga maken. Ga jij deze soep ook eens koken?
4 Comments
Angela
8 januari 2018 at 22:30Klinkt goed. Ik hem morgen eens proberen en nog wel laten weten hoe die gelukt is.
Truusje
9 januari 2018 at 08:42Leuk, ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Het is in ieder geval wel weer voor soep!
Angela
9 januari 2018 at 21:58Hij was lekker!
Romig en een fijne manier om veel groente binnen te krijgen.
Truusje
10 januari 2018 at 19:06Ja, dat is zo. Fijn dat je ‘t lekker vond. 🙂