Koken

Gemarineerde zoete kipspiesjes


Ben je vrij vandaag? En wil je vanavond iets lekkers eten? Omdat het Pinksteren is? Of omdat je gewoon houdt van lekker eten, ook een hele legitieme reden vind ik. 🙂 Maak dan deze kipspiesjes eens. De kip is lekker zoet gemarineerd en vol smaak. Behalve zoete kip rijg ik ook altijd lekker veel groente aan de spiesjes. Je kunt deze spiesjes op je barbecue leggen, maar je kunt ze ook grillen in de oven. Dat doe ik zelf altijd, bij gebrek aan barbecue. Benieuwd hoe je deze heerlijke spiesjes kunt maken? Vandaag deel ik het recept. 🙂
Ingredienten 1

Ingrediënten

voor 15 à 16 spiesjes 

3 kipfilets
1 rode paprika
1 gele paprika
1 groene paprika
1 à 2 witte uien
1 rode ui
4 eetlepels zonnebloemolie
5 eetlepels honing
5 eetlepels ketjap manis
2 tenen knoflook, geperst
zwarte peper
zout
Gemarineerde kipspiesjes 1

Wat moet je doen:

  1. Meng de zonnebloemolie, de ketjap manis en de honing in een grote kom. Pers de knoflook uit en voeg dit toe. Maal er wat verse peper boven en voeg een beetje zout toe. Roer alles goed door elkaar.
  2. Snijd de paprika’s en de ui in middelgrote stukken. Snijd de kip in blokjes.
  3. Voeg de kip en de groente toe aan de marinade en schep alles goed om.
  4. Dek de schaal af en zet ‘m weg in de koelkast. Het is het lekkerste om alles minstens twee uur te laten marineren, zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken.
  5. Pak er houten stokjes bij en zet die even in koud water. Door de stokjes goed nat te maken voorkom je dat ze later verbranden in de oven of op de barbecue.
  6. Je kunt de spiesjes gedurende een kwartiertje gaar grillen op de barbecue, maar ikzelf gebruik altijd de oven. Wil je ook de oven gebruiken? Verwarm deze dan voor op 220 graden en zet de grillstand aan.
  7. Rijg het vlees en de groente aan de spiesjes.
  8. Pak er een rooster bij en leg hier een bakpapiertje op. Leg de spiesjes erop en schuif de spiesjes voor 15 à 20 minuten de oven in. Draai ze halverwege voorzichtig eventjes om. Pas op dat je je vingers niet brandt!

Gemarineerde kipspiesjes 2
Gemarineerde kipspiesjes 3
Gemarineerde kipspiesjes 4
Gemarineerde kipspiesjes 6
Gemarineerde kipspiesjes 7
Gemarineerde kipspiesjes 9.1.
Deze kipspiesjes zijn het perfecte gerecht voor op een mooie zomerse avond. Zien ze er niet heerlijk uit? Zo smaken ze in ieder geval wel. 🙂 Ik serveer ze graag met gebakken aardappelpartjes en een salade. Maar je kunt ze natuurlijk met van alles combineren. Mocht je ze ook gaan maken, laat het me dan even weten via social media. Vind ik super leuk!

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter