DIY Wonen

3 x de kersttafel stylen met groen


Deze blogpost komt hopeloos te laat, maar ik deel ‘m alsnog omdat ik de content te leuk vind om niet te delen. Het plan was om net zoals vorig jaar inspiratie te geven voor het dekken van de kersttafel. Ik begon er vlijtig aan, maar voor ik het wist ging er meer tijd in dit project zitten dan ik eigenlijk had. Spulletjes bij elkaar zoeken, stylen, foto’s maken, foto’s uitzoeken, foto’s bewerken…. En dat alles keer drie. En voor ik het wist was het al kerst! Ik heb geprobeerd om deze blogpost op kerstavond nog in elkaar te zetten, maar helaas lukte het me niet om ‘m af te krijgen. Maar hoe dan ook, misschien vind je het leuk om de kerstdagen af te sluiten met wat leuke kerstige plaatjes, volop inspiratie voor je kersttafel van volgend jaar. 😉

Net zoals vorig jaar ging ik ook dit keer weer voor zo low-budget mogelijk. Ik heb voor het stylen van deze kersttafels praktisch niks gekocht, behalve wat takken groen van de Intratuin. En groen is dan ook het thema van de kersttafels van dit jaar. Want echt, een paar simpele takken kunnen al voor zoveel sfeer zorgen! Benieuwd naar de drie verschillende kersttafels? Hier komen ze:

Tafel 1 | Eucalyptus met goud

Kersttafel met eucalyptus 2
Kersttafel met eucalyptus 5
Collage 2
Kersttafel met eucalyptus 6
Kersttafel met eucalyptus 11
Collage 3
Kersttafel met eucalyptus 21
Bij deze kersttafel speelt eucalyptus de hoofdrol. Ik heb een aantal takken op een witte tafelloper gelegd, zodat ze extra in het oog springen. Stiekem is de tafelloper eigenlijk helemaal geen tafelloper, maar een kleed dat ik een paar keer dubbel heb gevouwen. Om de tafel extra sfeervol te maken heb ik veel waxinelichtjes neergezet in glazen jampotjes. Lekker goedkoop, maar het misstaat zeker niet. In een paar glazen flessen heb ik wat takjes groen gestopt en ze verder gevuld met water. Druk er daarna een kaars in en je hebt een ontzettend leuke kandelaar. Super simpel, maar het effect is zo leuk. Bij elk bord heb ik een plastic diertje neergezet dat ik goud heb gespoten. Om de tafel verder af te maken heb ik wat kleine matgouden kerstballetjes tussen de takken eucalyptus neergelegd. Heel subtiel geeft dat de tafel een extra feestelijke touch. Qua servies heb ik niet uitgepakt, maar gewoon mijn ‘dagelijkse’ borden gebruikt. Wel heb ik voor feestelijke glazen gekozen. 🙂 Ik heb nogal veel glazen, ik ben er gek op! Ik koos nu voor feestelijke whiskyglazen.

En met de kaarsjes aan ziet het er natuurlijk al helemaal gezellig uit!
Kersttafel met eucalyptus 33
Kersttafel met eucalyptus 36
Collage 4
Kersttafel met eucalyptus 37

Tafel 2 | Wit met steigerhout

Witte kersttafel 3
Witte kersttafel 5
Witte kersttafel 14
Witte kersttafel 16
Collage 1
Witte kersttafel 67
Collage 2
Witte kersttafel 55
Witte kersttafel 60
Bij deze kersttafel bestaat de basis uit een netjes wit tafelkleed met daarop een lange plank van stoer steigerhout. Het zorgt voor een leuk contrast. De plank staat vol met glazen jampotjes met waxinelichtjes. Ook had ik nog een paar witte stompkaarsen in huis en die heb ik er her en der tussen gezet. Verder had ik nog twee glinsterende gouden waxinelichthoudertjes in de kast staan en die vond ik er ook goed bij passen. De plank heb ik verder gestyled met kleine roze kerstballetjes en wat kleine kerstdecoratie zoals dennenappeltjes. Drie glazen potjes heb ik gevuld met een beetje water en wat takjes met rode besjes, voor een kleine pop of coulor. Ik heb wederom mijn dagelijkse borden gebruikt en verder heb ik wat kommetjes neergezet die ik al in huis had. Die kommen met zilveren stippen kocht ik vorig jaar bij Hema en de witte kommen komen bij Dille en Kamille vandaan. De drinkglazen met rozen die op tafel staan kocht ik ooit eens bij Xenos. Ze zijn erg zwaar, maar zien er bijzonder feestelijk uit. De waterkaraf heb ik opgesierd met een stukje roze lint. De roze kerstballetjes, het roze lint en de rozenglazen zorgen voor een vrouwelijke touch. 🙂 Het steigerhout zorgt ervoor dat het niet te truttig wordt.

Ook van deze tafel heb ik natuurlijk wat foto’s geschoten met de kaarsjes aan. 🙂
Witte kersttafel 42
Collage 3

Tafel 3 | Feestelijk met dennentakken

Kersttafel met dennetakken 2
Kersttafel met dennetakken 5
Kersttafel met dennetakken 27
Collage 1
Kersttafel met dennetakken 35
Collage 2
Kersttafel met dennetakken 42
Collage 3
Bij deze kersttafel heb ik ervoor gekozen om het tafelkleed achterwege te laten. Van meerdere dennentakken heb ik een soort van natuurlijke tafelloper gecreëerd. Ik heb wederom de flessen met kaarsen erin gebruikt en ook de gouden diertjes en de gouden kerstballetjes heb ik weer ingezet. Goud en groen vind ik zo’n mooie combinatie! Ik heb slechts enkele potjes met waxinelichtjes neergezet, om te voorkomen dat het geheel te druk werd. Dit keer heb ik voor grijze en zwarte kommetjes gekozen. De grijze kocht ik eens bij Sissy-boy en de zwarte haalde ik ooit bij Sostene Grene. De glazen op tafel zijn whiskyglazen van Ikea. De waterkaraf heb ik versierd met een takje groen en wat gouddraad. Met vrij weinig middelen is het toch echt een feestelijke tafel geworden. Hieronder nog een paar extra gezellige foto’s met de kaarsjes aan. 🙂
Kersttafel met dennetakken 55
Kersttafel met dennetakken 70
Kersttafel met dennetakken 78
Collage 4
Kersttafel met dennetakken 89
Ik vind tafels stylen zo ontzettend leuk om te doen! Meestal is het een vreselijke chaos op mijn eettafel, daarom is het dubbel zo leuk om ‘m af en toe eens in volle glorie te zien.

Welke stijl vind jij het leukste? En houd jij er ook zo van om je tafel extra mooi te dekken met kerst?

Ps. Wil je deze ideetjes goed kunnen onthouden? Pin dan eventueel een paar foto’s op Pinterest. 🙂

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter