DIY

DIY | Een feestelijke kerstmobiel maken


Het leek mij al een tijdje leuk om zelf een mobiel te maken. Ik kwam een mooi kralensnoer met blanke houten kralen tegen in de Xenos en ik zag het al helemaal voor me om die te gebruiken voor deze DIY. Toen ik de afgelopen tijd in de winkels weer allerlei leuke kerstspulletjes tegenkwam begon het al helemaal te kriebelen. Een feestelijke kerstmobiel, dat moest het worden. Voor mijn kerstboom had ik eigenlijk niks meer nodig, maar voor de aankleding van mijn mobiel kon ik wel wat extra spulletjes gebruiken. Uiteindelijk gaven een paar snoezige ijsbeertjes in de Intratuin de doorslag. Ze leken me niet echt mooi voor in mijn kerstboom, maar wel super leuk voor aan een kerstmobiel. Ze gingen dus met me mee naar huis. Ik besloot de beertjes als uitgangspunt te nemen voor deze DIY. IJzig blauw vind ik bij ijsberen passen, dus ik kocht ook wat ballen in die kleur. En zachtroze kerstballen heb ik ook altijd leuk gevonden, maar niet per se voor in mijn kerstboom. Maar deze kleur kerstversiering leek mij wel heel tof voor in mijn mobiel. Verder combineerde ik het roze en blauw met goud en wit. Ik heb bewust versiering gekocht die ik anders niet zo heel snel zou kopen, maar eigenlijk wel heel leuk vind. Ik scharrelde dus van alles bij elkaar en ging er eventjes lekker voor zitten. Benieuwd naar het resultaat? Scroll dan zeker verder.
kerstmobiel-4

Wat heb je nodig:

 • een metalen draad, in een cirkel gebogen
 • een stukje doorzichtige slang om de stukken metaal aan elkaar te bevestigen
 • een kralenslinger van Xenos
 • heel veel kerstversiering (ik kocht bijna al mijn items bij Intratuin en een klein gedeelte bij Hema)
 • lint en touw
 • een schaar

kerstmobiel-1

Wat moet je doen:

 1. Knip het kralensnoer door en rijg de kralen aan de metalen cirkel.
 2. Verbind de cirkel met het stukje plastic slang. Mijn vader was zo lief om het metaal voor me in een cirkel te buigen trouwens. Bij een paar kralen heeft hij het gat wat breder geboord, zodat die kralen om het iets dikkere stukje plastic slang geregen konden worden.
 3. Hang alle kerstversiering aan stukjes touw of lint. Ik vond het leuk om verschillende soorten touw en lint te gebruiken van verschillende lengtes voor een speels effect.
 4. Hang alle versiering aan de cirkel met kralen. Ik hing na elke kraal een stuk lint of touw met versiering op.
 5. Bevestig drie stukken touw of lint aan de mobiel en leg er bovenin een knoop in. Hang je mobiel hieraan op.
 6. En klaar ben je!

kerstmobiel-3kerstmobiel-2kerstmobiel-6
kerstmobiel-7
kerstmobiel-8kerstmobiel-10kerstmobiel-11
Ik heb de mobiel boven onze tv opgehangen, want in die hoek van de woonkamer had ik eigenlijk nog amper kerstversiering. De mobiel is speels en vrolijk geworden, precies zoals ik het in mijn hoofd had. En die ijsbeertjes zijn zo schattig, al helemaal in combinatie met het lint. Ik vind het erg leuk om nu ook eens wat blauwe en roze kerstversiering te hebben in plaats de kleuren waar ik normaal voor zou kiezen. Het maken van de mobiel vond ik een heel chill klusje, echt ontspannend. Heerlijk om een beetje met kerstballen en touwtjes te klooien. Ik was niet alleen trouwens, mijn geliefde hondenkind was uiteraard ook aanwezig. Dat vind ik nou zo leuk aan honden. Wat je ook aan het doen bent, ze staan er altijd met hun nieuwsgierige snufferd bovenop. 😉 hermie
Kan jouw huis nog wel wat extra versiering gebruiken? Ga dan morgen, mocht je nog wat uurtjes over hebben, lekker aan de slag met deze DIY. Kun je mooi genieten van je eigen creatie tijdens het eten van het kerstdiner. Veel plezier!

 

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter