DIY

Zelf kerstkaarten maken | DIY


Ik ben niet iemand die heel fanatiek is met kerstkaarten versturen. Verre van eigenlijk. Maar ik houd wel van creatief bezig zijn. En laten kerstkaarten zich daar nou uitstekend voor lenen. Ik liep door de Hema en kwam leuke stempels en stickers tegen. Ik kreeg meteen zin om daarmee aan de slag te gaan. Ik wilde bijna zeggen fröbelen, maar dat vind ik zo’n afgrijselijk woord. Dus dat woord skip ik, maar het kwam er wel op neer.

Behalve stempels en stickers gebruikte ik eucalyptus, rode besjes en wat touw. Heel simpel, maar meer heb je niet nodig om leuke kaarten te maken. 🙂

Wat heb je nodig:

 • stevig papier
 • takjes groen
 • touw
 • een papiersnijder of een schaar
 • stickers en/of stempels
 • eventueel goudspray
 • eventueel een schilmesje

Wat moet je doen:

 1. Snijd het papier in het formaat dat je wilt hebben. Ik ging voor kaarten die je open kunt vouwen.
 2. Snijd wat takjes groen af. Wil je een extra feestelijk effect? Dan kun je ervoor kiezen om de takjes goudkleurig te spuiten. Laat dit wel even drogen voor je verder gaat.
 3. Bepaal waar je de takjes op de kaart wilt hebben. Prik vervolgens twee gaatjes in de voorkant van de kaart. Ik deed dit met de punt van een schilmesje.
 4. Leg het groen op de kaart en haal het touwtje door de gaatjes. Bind de takjes groen vast.
 5. Decoreer de kaarten verder met stempels en/of stickers. Als je zelf een mooi handschrift hebt kun je natuurlijk ook zelf iets schrijven.


Altijd als ik met zoiets bezig ben denk ik; ja, dit moet ik echt vaker doen. Ik houd er zo van. 🙂 Lekker een beetje ‘om rommelen’. De kaarten zijn lekker minimalistisch, maar toch zeker feestelijk. Leuk zijn die stempels hè? Ik denk dat ik ook een paar stempels op de enveloppen ga doen.

Ik ga er in ieder geval een van deze kaarten bij mijn buren in de bus gooien, want ik heb hun kerstkaart al binnen.

Verstuur jij nog veel kerstkaarten? En wat vind je van deze makkelijke DIY?


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter