Film

Series en tv-programma’s waar ik naar uitkijk dit najaar

series

Steeds minder mensen kijken ouderwets televisie en dat snap ik wel. Want jeetje, wat is er een hoop rommel op tv te zien. En in de zomer al helemaal. Ik heb de laatste tijd dan ook niet veel tv gekeken. Wel veel films, maar echt tv? Nee. Maar nu het najaar weer voor de deur staat neig toch weer naar de televisie. Want er komen deze herfst meerdere televisieprogramma’s en series aan die ik wel graag wil zien. Sterker nog, waar ik echt voor ga zitten. Benieuwd welke dat zijn? Vandaag schrijf ik erover.

Nieuwe seizoen van Klem

Vorig jaar september heb ik erg genoten van het eerste seizoen van de serie Klem. Het verhaal gaat over een brave belastingambtenaar die ongewild steeds meer in contact komt met een doorgewinterde crimineel die pas uit de gevangenis is vrijgekomen. De dochters van de beide mannen zijn hartsvriendinnen, dus daardoor raken hun levens steeds meer verweven. Seizoen een eindigde met een moord in de tuin van de belastingambtenaar, gespeeld door Barry Atsma. Dit verhaal is dus nog lang uitverteld en daarom kijk ik reikhalzend uit naar seizoen 2.
Klem – Vanaf donderdag 13 september te zien op NPO 1

Heel Holland Bakt

Dat ik fan ben van het programma Heel Holland Bakt is waarschijnlijk geen verrassing. Ik geniet alleen al van de aanblik van al die vrolijk gekleurde keukenmachines die allemaal aan het draaien zijn. De sfeer in het programma is zo gezellig en de ik hou van de aanpak van de jury. Positief, opbouwend en eerlijk. De kandidaten worden echt in hun waarde gelaten. Daar is een mens toch aan toe na al die jaren vol nare juryleden bij menig zangprogramma? Voor het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt moeten we nog even geduld hebben, want het programma wordt dit jaar zo’n twee maanden later uitgezonden dan vorige seizoenen. Pas vanaf eind november zullen de eerste afleveringen te zien zijn. Maar wel met een hele goede reden. ,,Dat is een leukere periode, want dan heb je dus ook Halloween en Sinterklaas en de Kerst en Oudjaar met allerlei mooie bakmomenten natuurlijk. Het programma past misschien wat beter in die periode, is de gedachte”, aldus presentator André van Duin. Ik kan me er wel in vinden en heb mega veel zin om alle feestelijke creaties te gaan zien. Volgens mij wordt het nieuwe seizoen gezelliger dan ooit.
Heel Holland Bakt – Vanaf zondag 25 november te zien bij NPO 1

Nieuwe seizoen Familie Kruys

De gekke televisiefamilie van Linda de Mol, oftewel de familie Kruys, keert dit najaar ook weer terug op televisie. Het vierde seizoen alweer. Hoewel ik vind dat deze komische serie een beetje traag gaat, weet ik wel zeker dat ik weer ga kijken. Het is gewoon lekker feelgood en vooral heel grappig.
De Familie Kruys – Vanaf zondag 2 september te zien bij RTL4

Boer zoekt vrouw

Al vanaf het prille begin zit ik klaar voor Boer zoekt Vrouw. Het programma is inmiddels zelfs aan haar tiende seizoen toe! En toch verveelt het format me nog steeds niet. Wat best bijzonder is, want eigenlijk vind ik het stiekem een behoorlijk raar concept. Het begint al met het sturen van de brieven. Sommige deelnemers krijgen postzakken vol, anderen moet het met een handjevol brieven doen. Best wel sneu. En daarna is het tijd voor de speeddates en vallen er veel hoopvolle mensen af. Ook best wel sneu. Wat mij betreft de minder leuke elementen van het programma. Maar waarom ik toch graag kijk? Omdat het zo mooi gemaakt is. De beelden zijn zo prachtig. Je krijgt een kijkje in de levens van gewone mensen. Zonder opsmuk. Heel kwetsbaar en heel puur. Je gunt ze het geluk allemaal zo. En als er inderdaad liefde opbloeit is dat zo mooi om te zien. De sfeer in het programma vind ik heerlijk kneuterig. En af en toe is het gewoon lachen. Heel fijn om naar te kijken. Ja, ik heb er echt weer zin in.
Boer zoekt Vrouw – Vanaf zondag 16 september bij NPO 1

Ik weet wie je bent

KRO-NCRV komt dit seizoen met een nieuwe thrillerserie genaamd ‘Ik weet wie je bent’. Mijn interesse was direct gewekt. Ik heb inmiddels de eerste aflevering gezien en die viel me niet tegen. In deze serie staat de gehaaide strafrechtadvocaat Daniel Elias (gespeeld door Daan Schuurmans) centraal. Hij heeft een auto-ongeluk gehad en kan zich niets meer herinneren. Zijn nichtje is sindsdien spoorloos verdwenen. En dat terwijl haar bloed is teruggevonden op de achterbank van de auto van Elias. De serie komt direct goed op gang en dat maakt dat ik heel benieuwd ben hoe dit verdergaat.
Ik weet wie je bent – Vanaf zondag 26 augustus te zien op NPO3. 

Ik moet zeggen dat ik me bovendien erg verheug op het nieuwe seizoen van Meisje van Plezier en de Luizenmoeder. Maar de opnames van de Luizenmoeder moeten nog beginnen, dus daar moet ik nog even geduld voor hebben. En wanneer Meisje van Plezier terugkeert op televisie is ook nog niet bekend. Maar dat ik ga kijken staat vast. 🙂

Voor welke series zit jij klaar dit najaar?


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter