Koken

Aan de slag met de Spirelli


Vorige week schreef ik dat ik mezelf getrakteerd heb op een Spirelli. Ik kon niet wachten om hem uit te proberen en dat heb ik inmiddels gedaan. Vandaag deel ik mijn bevindingen en laat ik zien wat ik op tafel heb gezet.

Ik heb eerst op internet wat rond gesurft en gekeken met wat voor recepten anderen op de proppen kwamen. Ik was op zoek naar recepten voor spaghetti van courgette, oftewel ‘courghetti’. Verder had ik eens gehoord dat courghetti met kruidenroomkaas heel lekker moest zijn. Ik besloot daarvoor te gaan en het geheel af te toppen met gegrilde tomaatjes. Verder voegde ik een uitje en wat kipfilet toe. Of dat een geslaagde combinatie was vertel ik straks, eerst het recept.

Ingrediënten (voor twee personen):

1 courgette
150 gram cherrytomaatjes
1 ui
1 teentje knoflook
olijfolie
1 theelepel Italiaanse kruiden
2 kipfilets
4 eetlepels kruidenroomkaas
peper en zout
ingredienten

Wat moet je doen:

  1. Was de courgette. Snijd de uiteindes eraf. Schaaf met de Spirelli dunne slierten van de courgette.
  2. Snijd de kipfilets in kleine blokjes en snipper de ui. Vergeet dit niet op aparte snijplanken te doen.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de grillstand aan. Was de tomaatjes en snijd ze doormidden. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  4. Doe twee eetlepels olijfolie in een glaasje of kopje en pers het teentje knoflook er boven uit. Voeg ook de Italiaanse kruiden toe. Roer het even goed door en giet het voorzichtig over de gehalveerde tomaatjes. Je kunt hier eventueel ook een kwastje voor gebruiken.
  5. Strooi tenslotte nog wat peper en zout over de tomaatjes en grill ze daarna zo’n kleine acht minuutjes in de oven.
  6. Verhit ondertussen wat olijfolie in een wokpan. Bak de kipfilet enkele minuten aan. Breng het vlees op smaak met wat peper en zout.
  7. Voeg vervolgens het uitje toe en bak dit nog even mee totdat de kip gaar is.
  8. Voeg daarna de courgettesliertjes toe aan de pan. Verhit kort mee.
  9. Lepel tenslotte de kruidenroomkaas in de pan, laat dit smelten en roer door het geheel.
  10. Schep de courgettepasta in een bord en garneer met de gegrilde tomaatjes.

courgette-spaghetti-1courgette-spaghetti-2courgette-spaghetti-4

Was het wat?

En nu natuurlijk het meest interessante gedeelte: was het in te nemen? Ja, dat was het geval. Er zat absoluut smaak aan de maaltijd en de gegrilde tomaatjes waren sowieso een hit. Echt heel lekker! Wel vonden vriendlief en ik het een beetje weinig. Op internet las ik in de meeste recepten dat één courgette genoeg zou zijn voor twee personen. Dat was bij ons duidelijk niet het geval. Voor ons waren twee courgettes beter geweest. Had ik kunnen weten, wij zijn gewoon grote (vr)eters! Jelm zat nogal stilletjes aan tafel, dus ik vreesde dat hij het niet lekker vond. Hij is niet de allermakkelijkste eter die er bestaat namelijk. Gelukkig vond hij het prima smaken, maar was hij alleen teleurgesteld over de hoeveelheid. Jelm maakt heel vaak dezelfde grap tegen mij als ik iets nieuws probeer in de keuken. ,,De Coeter is dichtbij”, zegt hij altijd. Even voor jullie informatie, de Coeter is de snackbar een straat verderop. Voor het eerst was deze inmiddels flauwe grap een zinnige opmerking. Ik ben na het eten inderdaad op mijn fiets gesprongen om nog even wat patat en kroketten op te halen voor mijn sippe tafelgenoot. En ik geef toe, ook een beetje voor mezelf. Mijn conclusie is dan ook dat spaghetti van courgette vooral een perfect recept is voor in de zomer. Het lijkt me heerlijk om zo’n lichte maaltijd te eten op een warme dag, wanneer je niet zoveel zin hebt in een zwaar gerecht omdat je nog vol zit van de dikke ijsco die je ‘s middags at. Om maar even van mijn eigen situatie uit te gaan. 😉courgette-spaghettispirelli
Over de Spirelli zelf ben ik heel tevreden. Wat een ideaal ding! Je kunt er grovere en fijnere sliertjes mee schaven en dat gaat heel erg gemakkelijk. Wel moet je hem af en toe even schoonvegen, want soms blijft er wat groente in hangen en dan schaaft hij niet zo lekker meer. Hij is licht van gewicht en neemt amper ruimte in in de kast. Ik ben er blij mee en ga hem vast nog veel vaker gebruiken.

Mocht je ook een Spirelli willen hebben, dan kun je die onder andere bij Blokker en Bol.com kopen.

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter