Koken

Bramencake met Griekse yoghurt


Een hele tijd geleden zag ik op Pinterest een cake voorbijkomen waar ik direct verliefd op werd. Ja, dat heb ik soms met baksels. Sommige dingen zien er gewoon zó goed uit. Dan wil ik het direct ook zelf maken. En fotograferen. En stylen. En proeven, vooral dat. Het recept bleek van een buitenlandse blog afkomstig te zijn. Pools of Tsjechisch volgens mij. Ik kon er geen bal van lezen, maar gelukkig bood Google Translate uitkomst. Zij het niet helemaal foutloos. Zo ging ik de eerste keer volledig de mist in wat betreft het fruit. Er horen eigenlijk bramen in deze cake, maar Google Translate sloeg dat woord over. Op het plaatje meende ik blauwe bessen te zien, dus gebruikte ik die. Ook lekker, maar niet de bedoeling ontdekte ik toen de cake al lang en breed aangesneden was. Hahaha, beetje dom.

Inmiddels heb ik volgens mij wel het juist recept te pakken. Een beetje dankzij Google Translate en een beetje dankzij mezelf.

Benieuwd hoe je deze heerlijke fluweelzachte bramencake met Griekse yoghurt kunt maken? Lees dan verder, want vandaag deel ik dit fijne recept op de blog. 🙂

Ingrediënten:

200 gram boter (op kamertemperatuur)
200 gram bloem
3 eieren
180 gram witte basterdsuiker
130 gram Griekse yoghurt
1 ½ theelepel vanille-extract
1 ½ theelepels bakpoeder
een snufje zout
280 gram bramen

voor de crumble:

25 gram boter
25 gram suiker
50 gram bloem
een snufje zout

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ronde springvorm (met een diameter van ongeveer 20-23 cm) in met boter of gebruik een bakspray. Bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Mix de boter luchtig. Voeg de suiker toe en mix dit net zolang tot het is opgenomen in de boter.
  3. Mix vervolgens één voor één de eieren erdoorheen.
  4. Voeg daarna de Griekse yoghurt, het vanille-extract en het zout toe. Mix dit erdoor.
  5. Mix tot slot de bloem en het bakpoeder erdoor.
  6. Was de bramen en dep ze droog. Doe ze bij het beslag en schep ze er heel voorzichtig doorheen met een spatel. Houd een paar bramen achter.
  7. Schep het beslag in de springvorm. Strijk voorzichtig glad met een spatel. Druk de achtergehouden bramen voorzichtig in het beslag zodat er ook aan de bovenkant van de cake bramen zichtbaar zullen zijn.
  8. Meng de ingrediënten voor de crumble. Dit kun je met de deeghaken van de mixer doen, of met je handen. Verdeel de kruimels over de cakevorm.
  9. Zet de cake in de oven en bak ‘m gedurende een uurtje goudbruin en gaar. Check even met een houten prikker of de cake daadwerkelijk gaar is.
  10. Laat de cake afkoelen en verwijder daarna de vorm. Serveer ‘m eventueel met een laagje poedersuiker. Extra lekker!





Door Pinterest gaat er letterlijk een hele wereld voor je open. En precies dat vind ik er zo leuk aan. Dat je geïnspireerd kunt raken door mensen van dichtbij, maar ook duizenden kilometers verderop. Wie weet zit er ook wel iemand aan de andere kant van de wereld verlekkerd naar mijn foodofoto’s te kijken. Je weet het niet.

De bramencake was in ieder geval heel lekker. Ik heb ‘m inmiddels al heel vaak gebakken. Ik ben zo blij dat het eindelijk weer wat minder warm is buiten. Kan ik weer lekker in de keuken aan de slag, want daar had ik de afgelopen tijd toch echt een stuk minder zin in. Jij?

Mocht je deze bramencake ook gaan maken, vergeet het resultaat dan niet met me te delen. Wil je het recept goed kunnen onthouden? Pin ‘m dan op Pinterest. 😉

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter