Mijd je geraffineerde suikers of ben je van de healthy bakrecepten? Dan kun je deze blogpost beter skippen. Maar als je net als ik gek bent op zoetigheid en niet bang bent voor een beetje vet, dan is dit recept echt het einde. Ik heb het over smeuïge zoete brownies met stukjes stroopwafel erdoor. Kan het lekkerder? Bijna niet toch?
Ik deelde laatst al een sneak peek van dit recept op Instagram en daar werd heel enthousiast op gereageerd. Dat snap ik, want dit bakrecept is echt top. Zo waanzinnig lekker! En dan ben ik nog niet eens per se een fervent chocoladeliefhebber, kun je nagaan. Maar van deze brownies met stroopwafel kan ik blijven dooreten. Wat dan weer niet het allerbeste idee ooit is, want we hebben het hier over een ware caloriebom. Geeft wat mij betreft niks voor een keertje, ik zou zeggen: ga dit echt eens maken!
Ingrediënten
125 gram roomboter
150 gram pure chocolade, in blokjes
2 eieren (op kamertemperatuur)
200 gram suiker
100 gram bloem, gezeefd
1 theelepel vanille-extract
een snuf zout
20 mini stroopwafeltjes (of ongeveer 150 gram gewone stroopwafel)
Wat moet je doen:
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een browniebakvorm (20 x 20 cm) in en bekleed de vorm met bakpapier.
- Doe de boter in een pannetje en zet het vuur aan. Laat de boter rustig smelten.
- Breek de chocolade in stukjes en roer dit door de warme boter tot je een egaal mengsel hebt. Zet daarna het vuur uit.
- Mix de eieren met de suiker, het vanille-extract en het zout tot een luchtig mengsel.
- Giet daarna beetje bij beetje het chocolade-boter-mengsel erbij. Blijf steeds mixen, om te voorkomen dat de eieren gaan stollen.
- Zeef de bloem en spatel dit door het beslag.
- Breek de stoopwafeltjes in stukjes. Spatel het grootste deel door het beslag. Houd een paar stukjes over voor op de bovenkant.
- Giet het beslag in de vorm en verdeel het beslag goed. Verdeel de stukjes overgebleven stroopwafel over de vorm en druk ze lichtjes in het beslag.
- Bak de brownie gedurende 25 à 30 minuten in de oven. De bovenkant moet droog zijn en de binnenkant mag juist lekker sticky blijven.
- Laat de brownie afkoelen en haal ‘m daarna voorzichtig uit de vorm. Snijd de brownie in kleine blokjes.
Het leuke aan dit recept is dat het heel makkelijk is. Easy going, zoals Job van 24Kitchen zou zeggen. Iedere gek kan dit. Of je nou vaak bakt of juist helemaal nooit. Ik zou daarom zeggen: probeer deze brownies met stroopwafel zeker eens een keertje uit. Je wordt er niet slank van, wel heel erg blij.
Ikzelf ga deze brownies binnenkort gauw weer opnieuw bakken in ieder geval, ik weet nu al dat ik Jelm daar heel gelukkig mee ga maken.
Wat denk jij van deze brownies met stukjes stroopwafel? ♥
Ps. Wil je dit recept niet vergeten? Pin ‘m dan op Pinterest. Volg je me daar trouwens al?
9 Comments
Audrey
8 november 2019 at 08:56Brownies met stroopwafel, waarom heb ik dat niet bedacht? Dit lijkt me echt megalekker. Enne: jouw foodfoto’s blijven #goals!
Truusje
8 november 2019 at 10:55Ik kwam op het idee doordat ik laatst brownies naar iemand stuurde als bedankje. Brownies per post heet dat, heel leuk concept. Daar kon je kiezen uit allerlei soorten brownies, waaronder met stroopwafel. Leek me meteen een steengoed idee, dus besloot ik ze zelf ook eens een keertje te maken. Zo mega lekker!
En thanks voor je compliment over de foto’s. 😉
Ilona Wielinga
8 november 2019 at 10:05Omygod dit is geweldig, dit ga ik zeker een keer proberen! Het klinkt gewoon al als een hemelse combi.
Truusje
8 november 2019 at 10:55Ja, is het ook. Echt het maken waard!
Darina
8 november 2019 at 11:24Dit ziet er te lekker uit! Ik ga het zeker een keer proberen.
Truusje
8 november 2019 at 11:34Wat leuk!
Kelly
8 november 2019 at 17:38Oeh, deze heb ik ook eens gemaakt (niet exact dit recept, maar wel met stroopwafel) en ze waren heerlijk!
Truusje
8 november 2019 at 19:02Wat leuk. Top combinatie hè?
Suzanne
11 november 2019 at 13:49Oh wat lijkt mij dit lekker!