Koken

Charlotte Russe met aardbeien voor Pasen


Een Charlotte Russe stond al heel lang op mijn lijstje om eens te maken. Ik kom ze vaak op Pinterest tegen en ik vind ze er altijd zo mooi uitzien. Dat lint, dat doet ‘t ‘m . Ik ben een sucker voor dat soort dingen. Ik heb dan ook een lade vol met mooie linten, inpakpapier en dat soort frutsels. Word ik gewoon blij van. Hoe dan ook, de Charlotte Russe wilde ik heel graag eens maken. Die naam alleen al, dat wil je toch? Omdat het bijna Pasen is ging ik natuurlijk voor een paasvariant. Ik maakte een Charlotte Russe met aardbeien en chocolade-eitjes. Mooi roze lint erom, niks meer aan doen. Perfect voor op de paastafel.

Wil jij deze charmante eyecatcher ook maken? Hierbij het recept.

Ingrediënten

8 blaadjes gelatine
400 gram aardbeien
300 ml slagroom
50 gram suiker
300 gram Griekse yoghurt
± een half pak lange vingers
chocolade paaseitjes

Wat moet je doen:

 1. Week de blaadjes gelatine in koud water.
 2. Was 200 gram van de aardbeien onder de kraan en verwijder de kroontjes. Pureer glad met een staafmixer.
 3. Verwarm een paar eetlepels van de aardbeienpuree in een pannetje. Zet het vuur heel laag en knijp de blaadjes gelatine lichtjes uit. Roer ze één voor één door de warme aardbeienpuree. Het mag niet koken, dat vermindert de werking van gelatine. Zet daarna het vuur uit en zet even aan de kant tot later gebruik.
 4. Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer de Griekse yoghurt, de aardbeienpuree en de aardbeienpuree met de opgeloste gelatine erdoor.
 5. Pak er een kleine kookpan bij met een diameter van ongeveer 14 cm. Vet die lichtjes in met een bakspray.
 6. Giet het romige mengsel in de pan. Bedek de bovenkant met wat lange vingers.
 7. Dek de pan af met huishoudfolie en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
 8. Snijd met een dun mesje langs de rand van de pan zodat de Charlotte Russe loskomt. Je kunt de pan ook een paar seconden in heet water dippen, dat helpt ook heel goed tijdens het lossen. Stort de Charlotte Russe op een bord.
 9. Snijd de lange vingers op maat en plaats ze tegen de zijkant van de Charlotte Russe. Bind er een mooi lint omheen.
 10. Versier de bovenkant van de Charlotte Russe met de overgebleven aardbeien en de paaseitjes. 


Hoe deze Charlotte Russe met aardbeien smaakt? Heerlijk romig en zacht van smaak. En van binnen prachtig lichtroze door de aardbeien. Leuk vind ik dat altijd, als eten een prachtige kleur krijgt zonder kleurstoffen te gebruiken. Niet dat ik daar echt wat op tegen heb, maar vaak is het helemaal niet nodig. De aardbeien kunnen het klusje in dit geval prima klaren. Super leuk voor Pasen toch?

Wat vind jij van deze Charlotte Russe met aardbeien? Heb jij er al eens eentje gemaakt?


Dit vind je denk ik ook leuk:

1 Comment

 • Reply
  Audrey
  31 maart 2021 at 08:56

  Het is echt een plaatje! Ik heb sinds kort een verstelbare bakring, denk dat je de basis daarin ook heel handig zou kunnen maken icm acetaatfolie!

 • Laat een berichtje achter