Koken

Romige cheesecake met Bastogne


Toen ik laatst door de supermarkt scharrelde viel het mij op dat er een nieuw recept op ‘t doosje van de Bastognekoeken staat. Ja ja, zulke dingen vallen mij op, haha. Wat een interesses heb ik hè? Een tijdje geleden stond er nog een recept op voor een taart met een romige vulling en rood fruit. Die taart heb ik uitgeprobeerd en natuurlijk deelde ik ‘t resultaat op m’n blog. Ik moet zeggen, het was niet de meest succesvolle taart ooit. Waarschijnlijk omdat ik te veel slagroom heb gebruikt. Beetje onduidelijk recept, dat was m’n conclusie. Op dit moment prijkt er een prachtige cheesecake op de Bastogneverpakking. ‘t Ziet er zo lekker uit dat ik meteen zin kreeg om ook dit recept te gaan proberen, ondanks dat het vorige recept van Lu geen succesnummer was. Omdat het bijna Pasen is versierde ik de cheesecake niet alleen met fruit, maar ook met wat Paas-zoetigheid. Kijk mee voor het recept en het resultaat!
Bastogne cheescake 9

Ingrediënten

130 gram Bastognekoeken
40 gram boter
400 gram roomkaas
125 gram zure room
60 gram poedersuiker
2 theelepels vanille-extract

voor de garnering gebruikte ik: 

aardbeien
frambozen
blauwe bessen
takjes munt
chocolade eitjes
paaseitjes van marsepein
Ingredienten

Wat moet je doen:

  1. Dit recept is bedoeld voor een springvorm van 18 cm. Heb je alleen maar grotere vormen in huis? Dan moet je de ingrediënten verdubbelen volgens Lu. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier om te voorkomen dat de cheesecake aan de vorm blijft plakken.
  2. Verkruimel de bastognekoeken. Dit kan door ze in een plastic zakje te doen en er met een deegroller op te slaan, maar ikzelf gebruik hiervoor graag een keukenmachinetje.
  3. Smelt de boter in de magnetron of in een steelpannetje op het vuur. Voeg de gesmolten boter toe aan de koekkruimels en mix dit.
  4. Bekleed de bodem van de springvorm met de koekjes. Druk dit aan met de achterkant van een natte lepel. Maak een egale bodem. Zet de springvorm daarna weg in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  5. Voeg de roomkaas, zure room, poedersuiker en het vanille-extract toe aan een kom en mix het tot een gladde massa.
  6. Verspreid de vulling bovenop de afgekoelde bodem en zet het geheel terug in de koelkast voor minimaal twee uur.
  7. Maak de cheesecake af door ‘m te garneren met het fruit en de eitjes. Je zou ook wat jam kunnen toevoegen, aldus Lu. Garneer de taart zo kort mogelijk voor serveren.

Bastogne cheesecake 3Bastogne cheesecake 1Bastogne cheesecake 8
Bastogne cheesecake 7
Het is een schattig taartje, maar ik vind ‘m er wel heel anders uitzien dan op het plaatje van de Bastogneverpakking. Toen ‘ie in de springvorm zat leek het nog wel wat, maar eenmaal op het bord vind ik ‘m er nogal plat uitzien. Ik denk dat dat is gekomen toen ik het bakpapiertje er onder vandaan probeerde te sjorren. Dat heeft ‘t taartje geen goed gedaan geloof ik. Althans, wat betreft z’n looks. Over de smaak ben ik gelukkig een stuk beter te spreken. Hij is lekker hoor! Heerlijk romig en zoet. En ik ben gek op Bastognekoeken en die smaken fantastisch bij de romige vulling. En ook heel fijn; deze cheesecake is super eenvoudig om te maken. Binnen tien minuutjes ben je klaar. Daarna moet ‘ie nog wel even de koelkast in, maar je hebt in de tussentijd wel mooi je handen vrij om even iets anders te doen. Met wat vers fruit maak je er binnen een mum van tijd een prachtig plaatje van. Hopelijk lukt het jou beter om het bakpapier er onder vandaan te peuteren en ‘m mooi op een bord te presenteren. Dan zou ‘ie helemaal perfect zijn.

Ga jij ‘t eens proberen? Mocht je dat doen, deel je resultaat dan zeker even op social media. Ik ben heel benieuwd of het jou lukt om ‘m wat volumineuzer te krijgen!


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter