Koken

Romige kwarktaart met kiwi gold en ananas


Zoals ik eerder al schreef doe ik weer mee aan een Bloginsiders-actie. Dit keer staan de SunGold kiwi’s van Zespri centraal. Ik maakte vorige week al gezonde smoothie bowls met deze fruitsoort, maar nu heb ik heb ik een iets minder gezond recept bedacht. Ik maakte een romige, zoete kwarktaart met ananas en kiwi gold. Heel lekker en het ziet er tof uit. Als bodem gebruikte ik bastognekoekjes. Mmmm, echt een heerlijke combinatie! Deze taart is niet moeilijk om te maken, dus ik zou zeggen, waar wacht je nog op?
Ingredienten 2

Ingrediënten:

200 gram bastognekoeken
50 gram roomboter
12 blaadjes gelatine
500 gram magere kwark
200 gram witte basterdsuiker
250 ml slagroom
3 gele kiwi’s
150 gram ananas
eventueel een paar takjes munt
Kwarktaart kiwi gold 2

Wat moet je doen:

 1. Pak er een springvorm bij met een diameter van ongeveer 23 cm. Bekleed de bodem met bakpapier.
 2. Maal de bastognekoekjes fijn met een hakmolentje. Smelt de boter en meng dit met de koekkruimels.
 3. Schep het mengsel in de springvorm en verdeel het gelijkmatig over de bodem. Druk de kruimels aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm daarna even weg in de koelkast terwijl je verdergaat met het maken van de rest van de taart.
 4. Leg de blaadjes gelatine ongeveer vijf minuten in een kom met koud water.
 5. Schil de kiwi’s. Pureer ze samen met de ananas tot moes met een staafmixer. Voeg de fruitpuree toe aan een pannetje en laat ‘t een paar minuten koken. In kiwi’s en ananas zit namelijk een bepaald enzym dat niet samen gaat met melkproducten en gelatine. Door de kiwi/ananas-puree even te koken los je dit probleem makkelijk op.
 6. Zet daarna het vuur uit en knijp het vocht uit vier blaadjes gelatine. Roer ze één voor één door de warme fruitpuree. Zet de fruitpuree daarna even aan de kant.
 7. Giet een scheutje van de slagroom in een pannetje. Verhit dit eventjes kort tot net tegen de kook aan. Zet het vuur uit. Knijp daarna de overige blaadjes gelatine (acht) uit en roer ze één voor één door de warme slagroom tot ze opgelost zijn.
 8. Klop daarna de rest van de slagroom lobbig. Voeg de kwark toe aan een beslagkom en mix de suiker erdoor. Als dit goed gemengd is kun je de geklopte slagroom er eventjes kort doorheen mixen.
 9. Voeg daarna de opgeloste gelatine uit het pannetje toe. Mix dit even goed door het kwark/slagroommengsel.
 10. Pak de springvorm er weer bij. Giet de helft van het kwark/slagroommengsel in de vorm. Roer de fruitpuree nog even goed door en giet daarna de helft daarvan op het kwark/slagroommengsel.
 11. Giet de rest van het kwark/mengsel in de vorm. Giet daarna de rest van de fruitpuree in de vorm. Roer het eventjes voorzichtig los met een vork, zodat er een leuk patroon ontstaat.
 12. Laat de taart daarna een paar uur opstijven in de koelkast. Garneer ‘m eventueel met een paar takjes munt.

Kwarktaart kiwi gold 5
Kwarktaart kiwi gold 3
Kwarktaart kiwi gold 17
Kwarktaart kiwi gold 10
Kwarktaart kiwi gold 12
Kwarktaart kiwi gold 15
De taart is heerlijk zoet en romig van smaak. De ananas en de kiwi geven er een tropisch tintje aan. En met bastognekoeken kun je nooit de mist in gaan. Een geslaagde taart, al zeg ik het zelf. Perfect om te serveren tijdens deze zomerse dagen. 🙂 Het leuke aan deze Bloginsiders-actie is dat je een reischeque kunt winnen. Dat lijkt me wel wat aangezien ik nog genoeg bestemmingen in gedachten heb waar ik nog graag eens een keertje naartoe wil gaan. Laten we hopen dat dit taartje mij naar de overwinning helpt. 😉 En ach, mocht ik niet winnen, dan is dat ook geen ramp. Want ik heb er in ieder geval een heel fijn taartje aan overgehouden. 🙂

Eet jij weleens Kiwi Gold?

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter