Koken

Frambozen cakejes met kwark


Het leuke aan het internet vind ik dat alles binnen handbereik is. Een recept uit Amerika? Zonder het wereldwijde web was ik waarschijnlijk nooit de keuken in gedoken om zo’n recept uit te proberen, maar dankzij het internet wel.

Via Pinterest zag ik cakejes met frambozen voorbijkomen, een recept van een Amerikaanse foodblogger. Het leuke aan dit recept vind ik het feit dat er frambozenyoghurt door het beslag moet. Is toch net weer even anders dan een gewoon cakebeslag. Punt was alleen dat de supermarkt bij mij om de hoek geen frambozenyoghurt verkocht, wel frambozenkwark. De cakejes hebben daardoor een iets andere structuur en look dan de frambozen cakejes van Pinterest, maar lekker zijn ze wel.

Ingrediënten

voor ongeveer 16 frambozen cakejes

260 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
een snufje zout
60 gram boter
130 gram suiker
2 grote eieren
2 theelepels vanille-extract
170 gram frambozenyoghurt of frambozenkwark
80 ml melk
225 gram verse frambozen

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet een cupcake-bakblik klaar en vul ‘m met papieren cupcakevormpjes.
  2. Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom en meng door elkaar.
  3. Mix in een andere kom de boter en de suiker tot een glad mengsel.
  4. Mix de eieren er één voor één doorheen. Mix vervolgens het vanille-extract erdoor.
  5. Pak het bloemmengsel erbij en mix de helft erdoorheen.
  6. Voeg de melk en de frambozenyoghurt (of frambozenkwark) toe en mix tot een egaal mengsel.
  7. Voeg tot slot de rest van het bloemmengsel toe en mix tot een mooi beslag.
  8. Gooi daarna de frambozen erbij en schep ze voorzichtig door het beslag met een spatel.
  9. Verdeel het beslag over de vormpjes. Schep de vormpjes niet helemaal tot de rand vol, want de cakejes gaan nog rijzen.
  10. Bak de cakejes gedurende 20 à 25 minuten goudbruin en gaar in de oven.

Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Comments

  • Reply
    Suzanne
    21 november 2019 at 18:51

    Oeh klinkt heel goed!

    • Reply
      Truusje
      22 november 2019 at 10:04

      Dankjewel!

    Laat een berichtje achter