Koken

Pastasalade met kip en rode pesto


Ik heb weer een lekker receptje uitgewerkt afgelopen week. Ik maakte een goedgevulde pastasalade met gebakken kipstukjes en een dressing van rode pesto en een lepel yoghurt. Makkelijk om te maken, maar heel erg lekker. Ideaal als lunch, voor wie even een keer geen zin heeft in dat eeuwige brood (ik, ik, ik!).
Ingredienten 2

Ingrediënten

voor 3 à 4 personen 

150 gram (volkoren)penne
1 kipfilet
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 rode paprika
1 kleine rode ui
een handje rucola
150 gram rode tomaatjes
50 gram olijven
5 zongedroogde tomaatjes
2 eetlepels rode pesto
1 eetlepel yoghurt
Parmezaanse kaasvlokken
peper en zout
Pasta salade met rode pesto 25

Wat moet je doen:

  1. Zet een pan met water op het vuur en breng het water aan de kook.
  2. Was ondertussen de tomaatjes en de paprika. Snijd de tomaatjes door de helft en de paprika in kleine blokjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Hak de zongedroogde tomaatjes iets fijner.
  3. Kookt het water? Haal de pan dan even van het vuur en voeg de pasta toe. Kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Snijd de kip in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de kipblokjes toe. Strooi de Italiaanse kruiden over de kip en breng verder op smaak met zout en peper. Bak de kipblokjes goudbruin en gaar.
  5. Gooi de gekookte pasta in een vergiet en spoel het even af met koud water. Schep de pasta daarna in een ruime saladekom en giet er een heel klein scheutje olijfolie bij om plakken te voorkomen. Roer even door.
  6. Meng de rode pesto met de yoghurt en schep dit door de pasta.
  7. Voeg daarna de paprika, tomaatjes, zongedroogde tomaatjes, olijven, ui, kipstukjes en rucola toe. Schep alles goed om. Je kunt deze pastasalade zowel lauwwarm als koud eten. Wil je ‘m graag helemaal koud? Zet ‘m dan eerst nog even een uurtje weg in de koelkast.
  8. Maak de salade af met wat Parmezaanse kaasvlokken.

Pasta salade met rode pesto 4
Pasta salade met rode pesto 19
Pasta salade met rode pesto 14
Pasta salade met rode pesto 16
Pasta salade met rode pesto 3
Ik gebruik altijd volkorenpasta, wel zo gezond en het vult ook beter dan witte pasta. Als je erg van kip houdt zou je natuurlijk een extra kipfilet kunnen toevoegen. Ikzelf heb dit niet gedaan, omdat ik heel veel vlees in een lunchgerecht niet nodig vind. Ik gebruikte trouwens de Arrabbiata pesto uit de Excellent-lijn van Albert Heijn. Deze pesto is lichtpittig van smaak. Heel lekker! Maar elk potje rode pesto die je in de koelkast hebt staan kun je natuurlijk gebruiken. 😉

Als ik de foto’s zie krijg ik gelijk weer zin in deze salade. Jij ook? Mocht je ‘m ook gaan maken, laat het me dan weten wat je ervan vindt. Ik ben heel benieuwd!

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter