Koken

Fristi 2.0


Het is mierzoet en knalroze. Dan heb ik het natuurlijk over Fristi. Bijna alle kinderen zijn er dol op. Maar op een bepaalde leeftijd wil geen kind meer met zo’n kinderachtig roze drankje in de hand gesignaleerd worden. Cola en andere koolzuurhoudende drankjes worden dan vaak interessanter. Behalve bij mij. Het ging al mis bij de kindercola. Ik ben het nooit lekker gaan vinden. En tot op de dag van vandaag vind ik ‘prik’ nog steeds goor en zweer ik nog altijd bij Fristi. Ik houd van de mierzoete geur, de felle roze kleur en natuurlijk van de smaak. Ik haal bewust bijna nooit Fristi in huis, want als je het te vaak drinkt springt het glazuur waarschijnlijk spontaan van je tanden. Maar als ik op een zonnige dag op een terras zit hoef ik geen colaatje. Ook geen Radler. Ik wil Fristi. IJskoud graag. En dat drink ik dan stiekem het allerliefste lekker met een rietje.

Fristi
Thuis maak ik weleens ‘verantwoorde’ Fristi voor mezelf, Fristi voor volwassenen zeg maar. Fristi 2.0. Heb ik toch weer even dat knalroze kleurtje in mijn glas, maar iets minder suikers. Hoe ik dat doe vertel ik vandaag.

Wat heb je nodig:

200 ml karnemelk
150 gram aardbeien
25 gram (diepvries) frambozen
1 à 2 theelepels honing (afhankelijk van de zoetheid van de aardbeien)
een blender
Ingredienten

Wat moet je doen:

Zoals je bij een artikel over Fristi mag verwachten is het kinderlijk eenvoudig. Mik alle ingrediënten in je blender, zet hem aan en klaar is je drankje. Wat met deze hoge temperaturen extra lekker is, is een ijskoude Fristi 2.0. Leg de aardbeien van tevoren even in de vriezer en je hebt binnen een handomdraai een lekker verkoelend drankje. Check wel even of je blender bevroren fruit aankan.

Blender
En nee, het smaakt natuurlijk niet exact hetzelfde als echte Fristi. Het is bij lange na niet zo mierzoet. Het heeft een meer friszure smaak door de karnemelk. De honing en de aardbeien geven er wel een zoetig tintje aan. Helemaal goed, wat mij betreft. Wil je het toch liever wat zoeter? Voeg dan gewoon wat meer honing of suiker toe.

Ik heb dit ‘recept’ ook weleens met yoghurt geprobeerd, dat leek me in eerste instantie geschikter. Maar toen ik eens karnemelk probeerde kwam ik erachter dat ik dat frisse veel lekkerder vond. Ik zou zeggen; probeer het ook eens.Smoothie Smoothie 4Smoothie 3

 

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter