Koken

Geroosterde worteltjes met knoflook en Parmezaan


Ik ben dol op groente en vind het heerlijk om volop te variëren. Er is tenslotte zoveel keus! Bloemkool, spitskool, rode kool, andijvie, aubergine, courgette, pompoen, boerenkool, rode bieten, broccoli, witlof… Ik vind het allemaal even lekker en we eten het dan ook heel regelmatig. Maar worteltjes? Die waren lange tijd nauwelijks bij ons op tafel te vinden. Althans, niet tijdens het avondeten. Wel maak ik er regelmatig soep van, maar verder gebruik ik bospeen niet vaak. Dat komt omdat Jelm er niet zo kapot van is. Gekookte wortels vindt hij maar niks. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om deze groente te bereiden. Zoals roosteren in de oven bijvoorbeeld. En laat hij dat nou wel lekker vinden. En ik ook, ben er zelfs gek op. Ik maak de geroosterde worteltjes graag extra lekker door knoflook en Parmezaanse kaas toe te voegen. Sinds ik dit ontdekt heb staan worteltjes wel regelmatig bij ons op tafel. 🙂

Benieuwd naar mijn makkelijke, maar heerlijke succesrecept? Vandaag deel ik ‘m.

Ingrediënten

voor 2 personen

500 gram bospeen
25 ml olijfolie
2 teentjes knoflook
peper en zout
een stukje Parmezaanse kaas

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een ovenschaal klaar met een stukje bakpapier op de bodem.
  2. Haal het groen van de worteltjes af. Ik vind het leuk staan om een klein puntje eraan te laten voor de kleur. Was de wortels onder de kraan en schrap ze. Dep ze daarna droog en leg ze in de ovenschaal.
  3. Doe de olijfolie in een kopje of glaasje en pers de tenen knoflook uit. Roer de geperste knoflook door de olie.
  4. Giet de knoflookolie over de worteltjes. Breng ze op smaak met wat peper en een klein beetje zout.
  5. Schuif de ovenschaal voor 20 minuten de oven in.
  6. Keer de wortels daarna even om met een tang. Rasp vervolgens wat Parmezaanse kaas naar smaak boven de worteltjes en zet ze daarna weer terug in de oven.
  7. Rooster de worteltjes nog 10 minuten. Zijn je wortels erg dik? Rooster ze dan eventueel nog 5 minuutjes langer.




Het allerliefste eet ik er gebakken aardappelpartjes bij en een stukje gegrilde kip naar dit recept. Maar je kunt er natuurlijk van alles bij verzinnen.

Vanavond staan deze geroosterde worteltjes bij ons op het menu en ik kan niet wachten tot we aan tafel kunnen. 🙂

Wat denk jij van dit recept?

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter