Koken

Gevulde paprika’s met linzen, zoete aardappel en geitenkaas


Het Coronavirus domineert het nieuws en het zou best kunnen dat iedereen het daardoor vergeten is, maar het is deze week de Nationale Week zonder Vlees. Een erg goed initiatief als je het mij vraagt. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik dit jaar zelf niet fanatiek meedoe, want ik ging afgelopen dinsdag uiteten en kon de saté niet weerstaan. Er stond ook een groentespiesje op de kaart, maar die legde het toch af tegen de saté.

Maar afgelopen jaren heb ik wel meegedaan en dat heeft me echt aan het denken gezet. Ik eet sindsdien meerdere keren per week vegetarisch en dat bevalt me prima. En als ik wel een keer een worstje of een hamburgertje wil eten, dan koop ik de laatste jaren altijd de biologische variant.

Doe jij ook mee aan de Week Zonder Vlees? Mocht dat het geval zijn, dan heb ik nog een lekker recept voor je om het weekend mee door te komen. Gevulde paprika’s met linzen, zoete aardappel en geitenkaas. Erg lekker en het ziet er ook nog eens leuk uit. Nieuwsgierig naar het recept? Scroll dan naar even naar onderen.

Ingrediënten

voor vier gevulde paprika’s 

4 paprika’s
400 gram linzen
400 gram zoete aardappel
1 ui
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 teentje knoflook
125 gram geitenkaas
1 bosui
peper en zout

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een ovenschaal klaar met wat bakpapier op de bodem.
  2. Schil de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Snipper de ui.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan. Gooi de zoete aardappel en de ui in de pan. Strooi het gerookte paprikapoeder erover en breng op smaak met peper en zout.
  4. Schep goed om en bak acht minuutjes aan.
  5. Pers het teentje knoflook uit en bak dit op het laatst eventjes mee.
  6. Snijd de bovenkant van de paprika’s af. Bewaar de kapjes. Verwijder de zaadlijsten met een mesje. Zet de paprika’s in de ovenschaal.
  7. Spoel de linzen om met water en laat ze uitlekken in een zeef. Doe ze in een grote kom.
  8. Voeg de zoete aardappel en de ui toe en schep door elkaar. Brokkel de geitenkaas in stukjes en meng dit er ook voorzichtig doorheen.
  9. Verdeel de vulling over de paprika’s. Zet de kapjes er weer op. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de paprika’s ongeveer 30 minuten. Wordt de bovenkant halverwege de baktijd iets te donker? Dek de paprika’s dan af met een stukje aluminiumfolie.
  10. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Til de kapjes voorzichtig op en verdeel de ringetjes bosui over de vulling. Zet de kapjes er weer op en serveer direct.




Als je een grote eter bent kun je waarschijnlijk wel twee gevulde paprika’s op, anders is eentje misschien genoeg. Je kunt er natuurlijk ook altijd nog iets lekkers bij serveren. Gebakken aardappeltjes ofzo. Mocht je nog een paprika over hebben, dan kun je die de volgende dag prima als lunch inzetten.

Ondanks de misser van de saté probeer ik deze week verder wel grotendeels vega te eten. Vanavond ga ik een recept van Uit Paulines Keuken uitproberen. Een ovenschotel met bonen, aardappeltjes, kaas en spinazie. Ik ben heel benieuwd. Mocht je nieuwsgierig zijn naar het recept, het is deze.

Eet jij ook regelmatig vegetarisch? En doe jij ook mee aan de Week Zonder Vlees?

Ps. Mocht je dit recept gaan maken, laat me dan vooral even weten wat je ervan vindt. 🙂

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

1 Comment

  • Reply
    Suzanne
    16 maart 2020 at 17:54

    Ziet er onwijs lekker uit!

  • Laat een berichtje achter