Koken

Havermoutkoekjes met kaneel


Ik zit in een koekjes-bak-fase geloof ik. De havermoutkoekjes van laatst waren me dusdanig goed bevallen dat ik ze weer bakte. Dit keer liet ik de cranberries en de chocolade weg en gooide ik een theelepel kaneel door het deeg. Ook gebruikte ik lichtbruine basterdsuiker, waardoor de koekjes een wat donkerder kleurtje kregen. Erg lekker! Heb ze vanmorgen gebakken en ze waren aan het einde van de middag al nergens meer te bekennen. Niet per se goed voor de lijn, maar dan weet je wel zeker dat ze goed gelukt zijn. 😉

Wil je ze ook maken? Hierbij mijn receptje!

Ingrediënten

voor ongeveer 14 koekjes 

225 gram havermout
85 gram lichtbruine basterdsuiker
125 gram koude roomboter
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel kaneel
een snufje zout
Ingredienten havermoutkoekjes 2

Wat moet je doen:

  1. Gooi de havermout in een keukenmachinetje en maal eventjes door tot je iets fijner meel hebt.
  2. Snijd de boter in blokjes.
  3. Gooi alle ingrediënten in een kom en kneed er een soepel deeg van. Wikkel het deeg daarna in huishoudfolie en laat ongeveer een half uurtje rusten in de koelkast.
  4. Bestrooi je werkblad met bloem en rol je deeg uit tot een dunne lap. Steek er figuurtjes uit met een stekertje. Omdat het deeg wat minder soepel is dan gewoon koekjesdeeg kun je het beste steeds kleine bolletjes deeg uitrollen en daar koekjes uitsteken.
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze in 12 à 15 minuutjes goudbruin en gaar.
  6. Laat ze daarna afkoelen.

Havermoutkoekjes met kaneel 15
Havermoutkoekjes met kaneel 2
Havermoutkoekjes met kaneel 20
Havermoutkoekjes met kaneel 27
Havermoutkoekjes met kaneel 4
Havermoutkoekjes met kaneel 30
Havermoutkoekjes met kaneel 24
Ik weet zeker dat ik ze binnenkort weer eens ga maken! Vind het zo’n leuk klusje. 😉 Wat zijn jouw lievelingskoekjes?


Dit vind je denk ik ook leuk:

6 Comments

  • Reply
    Havermoutkoekjes met kaneel - GEZOND GENOEG
    17 november 2018 at 12:41

    […] ook in mijn thee. Ik begon mijn zoektocht op Pinterest en kwam terecht bij een recept van ‘De Sandwichformule’ voor heerlijke brosse havermoutkoekjes met kaneel. Alles had ik al in huis, dus ik kon snel aan de […]

  • Reply
    Gezonde koekjes van havermout, banaan, chocolade én matcha - GEZOND GENOEG
    18 februari 2019 at 17:56

    […] is het recept wat ik al eerder heb gemaakt en die je hier kunt vinden. Het is het recept van ‘De Sandwichformule’, alleen voor deze koekjes heb ik het één en ander aangepast. Voor dit baksel was het mijn […]

  • Reply
    LB
    9 augustus 2021 at 22:40

    Moet hier geen bloem bij? Worden ze dan wel bros?j

    • Reply
      Truusje
      20 augustus 2021 at 10:51

      Ze zijn niet super bros inderdaad, wel heerlijk knapperig!

  • Reply
    Yvonne
    18 februari 2022 at 10:40

    Ik ga ze voor een 2e keer maken! Je blijft er van eten het uitrollen is wel een klusje, breekt snel. Maar het waard!

  • Reply
    Carolien
    1 maart 2023 at 18:22

    De gewone suiker vervangen door kokosbloesemsuiker en de roomboter door Becel margarine. Ik heb bolletjes gemaakt met de ijslepel en daarna iets plat gedrukt tot 1 cm. Ze waren heerlijk krokant en toch wat minder calorieën als het originele recept

  • Laat een berichtje achter