Koken

Hotdogs met gegrilde ananas en teriyaki mayo


Ik zit heel erg graag op Pinterest om inspiratie op te doen. Ik zie vaak de mooiste foto’s van taarten, toetjes en soepen voorbijkomen. Ook kijk ik graag op Pinterest voor interieurinspiratie. En rond de feestdagen is Pinterest ook al zo leuk. Pasen, kerst, Sinterklaas… Er zijn zoveel leuke ideeën te vinden!

Tijdens een van mijn laatste bezoeken aan Pinterest kwam ik een recept voor hotdogs tegen met gegrilde ananas en teriyaki mayo. Dat zag er zó goed uit. Ik pinde het plaatje direct en inmiddels heb ik deze hotdogs ook gemaakt. Het officiële recept ging uit van acht hotdogs, dus dat heb ik een beetje aangepast. Ik deel vandaag het recept voor twee stuks. 🙂

Ingrediënten

2 (runder)braadworsten
2 broodjes
¼ ananas
2 eetlepels mayonaise
3 theelepels teriyaki saus
een snufje zout
een kneepje limoensap
1 kleine rode ui
een klein scheutje zonnebloemolie
twee Pimientos de Padrón pepertjes
eventueel een snufje cayennepeper

Wat moet je doen:

  1. Haal de schil van de ananas en verwijder de harde kern. Snijd een stukje ananas in schijfjes.
  2. Zet een grillpan op het vuur en laat ‘m goed heet worden. Smeer de schijfjes ananas lichtjes in met een beetje zonnebloemolie.
  3. Rooster de ananas een paar minuten op de grill zodat het mooie grillstrepen krijgt. Keer halverwege om.
  4. Strooi eventueel een snufje cayennepeper over de ananas als je van pittig houdt.
  5. Haal de ananas daarna van het vuur en leg het even apart op een bordje.
  6. Smeer de braadworsten in met een dun laagje zonnebloemolie. Leg de worsten in de pan en grill ze goudbruin en gaar. Keer regelmatig om.
  7. Maak ondertussen de teriyaki mayo. Meng daarvoor de mayonaise, de teriyakisaus en een snufje zout. Knijp er een partje limoen boven uit en voeg wat sap toe naar smaak. Roer alles goed door elkaar.
  8. Snijd de ui in dunne halve ringen en de pepertjes dunne ringetjes.
  9. Snijd de broodjes open. Leg de broodjes een minuutje met de snijdkant op de grill.
  10. Besmeer de binnenkant van de broodjes met een laagje teriyaki mayo. Leg daarna de worsten op de broodjes.
  11. Leg er wat stukjes gegrilde ananas op en verdeel wat lepels saus over de broodjes.
  12. Garneer de broodjes tot slot met ui en ringetjes peper.




Echt een super lekkere hotdog, wat mij betreft perfect voor het weekend! Die teriyaki mayo ga ik ook zeker onthouden. Zo simpel, maar zo’n lekker sausje. Past er heel goed bij.

Maak jij ook weleens recepten die je op Pinterest bent tegengekomen? En wat denk je van deze hotdogs? Mocht je dit receptje willen onthouden, pin ‘m dan op jouw Pinterest bord. 🙂

 

 

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter