Koken

Brownies met Licor 43 en hazelnoten


,,Oeh lekker, brownies met Licor 43″, hoorde ik vriendlief zeggen toen hij de wekelijkse reclamefolders doorbladerde. ,,Waar staat dat?”, riep ik meteen. Jelm schoof een folder van de Friese supermarktketen Poiesz onder mijn neus. Het recept stond er ook bij.  Ik blader die folder doorgaans niet eens door omdat die supermarkt niet bij ons in de buurt zit, maar gelukkig doet Jelm dat wel. Ik was dan ook helemaal vergeten dat er elke week een recept in staat. Ik kon niet wachten om dit recept eens te gaan proberen. Ik had nog wat Licor 43 in huis en besloot dit weekend gelijk te gaan bakken. Ook probeerde ik een nieuwe stijl van fotografen uit. Lekker wit en minimalistisch, zodat de brownies er extra uitspringen. Benieuwd naar het recept en het resultaat? Lees dan absoluut even verder.
Ingredienten 1

Ingrediënten

150 gram pure chocolade
110 gram gesmolten boter
200 gram basterdsuiker
1 eetlepel vanille-extract
2 grote eieren
150 gram bloem
wat grof gehakte hazelnoten (ik gebruikte 75 gram)
40 ml Licor 43

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een brownievorm in met boter of bakspray. Leg een stukje bakpapier op de bodem.
  2. Smelt voorzichtig de chocolade.
  3. Mix ondertussen de eieren samen met de suiker en het vanille-extract luchtig.
  4. Voeg langzaam de gesmolten boter toe aan het eiermengsel. Blijf ondertussen rustig door mixen, om te voorkomen dat de eieren gaan stollen.
  5. Gooi vervolgens de bloem, de gesmolten chocolade, de noten en de Licor 43 erbij. Spatel dit goed door.
  6. Schenk het mengsel in het bakblik en bak de brownie gedurende 25 à 30 minuten. De binnenkant hoeft niet helemaal droog te zijn, brownies horen juist sticky te zijn!
  7. Laat de brownie daarna afkoelen en haal ‘m na een tijdje uit de vorm. Snijd hem daarna in vierkante stukjes.

Brownies met Licor 43 4
Brownies met Licor 43 22
Brownies met Licor 43 5
Brownies met Licor 43 21
Brownies met Licor 43 9
Brownies met Licor 43 15
Brownies met Licor 43 18
Hoewel ik helemaal niet zo’n chocolademonster ben, ben ik toch dol op brownies. Vooral als ze lekker sticky van binnen zijn… Dat is bij deze brownies ook het geval, heerlijk! Je proeft de likeur heel subtiel terug, maar niet spectaculair erg. Lekker is het wel. De nootjes geven een fijne bite aan dit zachte gebak. Echt super fijn om te eten. Ik zou zeggen, probeer dit recept van de Poiesz ook eens een keertje uit.


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter